Legendarne MS DOS igre, sada se potpuno besplatno pokreću u browser-u

0
73
legendarne-ms-dos-igre,-sada-se-potpuno-besplatno-pokrecu-u-browser-u

Ikotek

PCPress.rs Image

Stariji korisnici računara sećaju se vremena pre Window-a, kada su dominirale MS DOS igre. Zahvaljujući DOS_deck projektu moći će da se podsete nekih tadašnjih popularnih igara, koje su postale klasici, a mlađi korisnici će moći da se na jednostavan način upoznaju sa igrama koje su igrali i voleli njihovi roditelji.

PCPress.rs Image

DOS_deck je do sada na najjednostavniji način približio igre koje su „napuštene“ i za koje je istekla licenca, kao što su Doom, Lemmings, Jazz JackRabbit, Command & Conquer, Supaplex… Sve što treba da se uradi je da se preko nekog browser-a ode na DOS_deck sajt i da se odabere igra.

Kreator ovog interesantnog projekta je Martin Kool, koji je upotrebio DOSBox emulator i JS-DOS projekat za pokretanje DOSBox-a u browser-u. Posebna pažnja posvećena je prilagođavanju igara da mogu da se upravljaju putem nekog od game kontrolera.

Trenutno je na raspolaganju 16 igara, a uveliko se radi na proširenju liste. Kool je naveo da ne želi da DOS_deck postane pretrpan sa starim, igrama čiji razvoj je davno završen, već planira da ovaj sajt bude nešto kao „Netflix za DOS igre“ – mesto na kome će biti ponuđene samo najbolje DOS igre različitih žanrova.

Izvor: ArsTechnica

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.