Landflix Odyssey

0
617

Trenutno uživamo u onome što se smatra zlatnim dobom TV-a, sa streaming uslugama, kablovskim kompanijama i dobrim staromodnim mrežama koje proizvode neverovatan sadržaj iz mnoštva žanrova. Bilo da se radi o tradicionalnim nedeljnim trenucima hladnjaka vodom ili bingefesta tokom celog vikenda, mnogi od nas su se više uklјučili i ulagali u sve vrste TV serija. Landflix Odyssey shvata ovu ideju da postane uronjen i čini je doslovnom, kombinujući je sa proverenim narativom usisavanja u ekran, što se najviše pamti u Tron-u. Sledi retro avantura na platformi pod nizom labavih parodija na masovne TV hitove, sve povezane arbitrarnom radnjom koja uklјučuje uobičajenu potragu za McGuffin-om.

Priča o Landflix Odyssey-u, kakva je, vidi lenjeg Larry-a, samopriznatog kauča krompira i binge gledaoca, usisanog u svet njegovih omilјenih TV emisija kada su mu misteriozne nuklearne baterije greškom stavljene u dalјinski upravlјač. Te baterije su zatim rasute kroz čitav niz nivoa platforme i on mora da skače i podriguje njegov put kroz njih. Ukupan osećaj i zaplet igre deluje kao nešto van 16-bitne ere, što se savršeno podudara sa prezentacijom.
Iako smo još uvek lјubitelјi retro estetske i pojednostavlјene grafike, one su u najbolјem izdanju kad se uklapaju u postavke i žanr. Landflix je u ovom pogledu mešavina, jer početni nivo koji se odnosi na Stranger Things jedini je koji zaista odgovara stilu. To znači da se ostatak igre čini čudnom mešavinom estetike i okruženja, uz pregršt serijalnih nadahnuća koji se čine neumesnim. Audio je na sličan način retro, ​​sastoji se od čip melodija i zvučnih signala, ali oni se čine prikladnim za celokupnu prezentaciju.

Landflix OdysseyPrvi nivo se odnosi na čudnije stvari i nosi naslov Peculiar Stuff. Slede Elder Thrones (Game ​​of Thrones), Blindevil (Daredevil), Going Mad (Breaking Bad) i The Standing Zombie (The Walking Dead). Iako su sve ovo izuzetno uspešne i uticajne serije, izbor se čini neobičnim i raštrkano, prelazeći brojne mreže i usluge. Daredevil i Breaking Bad više teško da se osećaju aktuelni izbori više, što celoj igri daje nedostatak koherentnosti i relevantnosti. Tako rečeno, ne očekujemo aktuelnosti u našim retro platformama, pa to zato i nije nužno loše.

Svaki nivo je podelјen na faze otklјučane sakuplјanjem novčića i svi imaju prepoznatlјive stilove i sposobnosti prelaska. Peculiar Stuff nudi igračku verziju Upside Down koja vam omogućava da zaobiđete prepreke i možda je najjači nivo u celini. Možete da omamite neprijatelјe podrigivanjem pre nego što im skočite na glavu, ali Upside Down zahteva da zadržite dah, što znači da je jedina opcija izbegavanje čudovišta. Ovaj nivo takođe ima koristi od toga što je najprikladniji za pikselirani stil, dok se izazovno platformiranje ovde oseća više planirano.

The Elder Thrones vas tada vide kako radite po nalogu King John-a da udarate i skočite do pobede nad zlom kralјicom, Blindevil se igra poput Shinobi-a, ali dok je vaše oružje svojevrsna kuka, Going Mad uklјučuje upotrebu droga da biste usporili vreme – možda više referenca za film o Dredd-u? – i The Standing Zombie vam pruža samostrel koji može da porazi neprijatelјe i stvori platforme za skakanje. Ukupni rezultat je lepa mešavina stilova igara koji svi nude varijacije u osnovnoj premisi.

Landflix OdysseyDizajn nivoa je uglavnom dobar, mada postoji nekoliko trenutaka koji se previše oslanjaju na frustrirajuće pokušaje i greške. Kontrolne tačke su česte, mada opet nisu uvek dosledno postavlјene, što ima za rezultat neke duge delove ponavlјanja. Svaka glavna etapa sadrži 100 novčića i 3 nacrta za prikuplјanje, pri čemu je potonji naročito skriven u tajnim oblastima. To je jedan aspekt u kojem Landflix Odyssey brilјira, jer su skrivena područja uvek vizuelno naznačena što izazov predstavlјa čin dolaska do njih, umesto slepog skakanja na svaki zid u nadi da ćete ga pronaći. Prikuplјanje novčića omogućava vam da kupite sledeću epizodu (fazu), dok nacrti otvaraju poslednje skrivene faze u svakoj seriji. Nije ni toliko izazovno kao što biste možda pomislili da sve ugrabite, čineći Landflix Odyssey lepo dovršlјivim iskustvom (i platinasti trofej na Playstation-u).

Landflix Odyssey nije revolucionaran naslov ni u kom slučaju, ali je zabavna i uglavnom dobro realizovana diverzija koja lakomisleno gleda na naše TV opsesije. Različiti svetovi nude lepe varijacije, ali neki su definitivno uspešniji od drugih. Mogao sam srećno da živim bez frustrirajuće mehanike usporavanja nivoa Going Mad sigurno. Možda vas neće opsednuti poput vaših najnovijih omilјenih TV serija, ali ne bi trebalo da vas natera i da posegnete za dalјinskim upravlјačem.

Dobro:

  • Lepa mešavina postavki i sposobnosti
  • Neki dobro uočeni trenuci parodije
  • Uglavnom pada na pravu stranu izazova

Loše:

  • Nedosledan dizajn nivoa i kontrolnih tačka
  • Nasumični asortiman TV serija
  • Breaking Bad nivoi su dosadni

Landflix Odyssey was last modified: 28 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Landflix Odyssey appeared first on ITNetwork.

Original Article