Land Rover je svima poznat po izdržljivim terencima, a najnoviji mobitel na tržištu koji nosi njihovo ime svima odmah jasno daje do znanja, ovo je telefon koji je spreman na sve. 

Land Rover Explore je nastao u suradnji s kompanijom Bullit, koja je poznata po iznimno izdržljivim CAT telefonima, a dizajnirali su ga s detaljima popularnog Discovery terenca, što znači da usprkos iznimno otpornom kućištu ne izgleda ružno. Iz Land Rovera kažu da je telefon otporan na padove s 1,8 metara i da ima tvornički ugrađenu zaštitu ekrana. Može preživjeti i u slanoj vodi te na ekstremnim temperaturama. Foto: Land RoverNa početnom ekranu nalazi se ‘kontrolna ploča’ s informacijama koje prikupljaju senzori uređaja, a njegov Full HD ekran može se koristiti i sa rukavicama ili mokrim prstima. 

Explore će premijeru imati sljedeći tjedan na sajmu mobilnih tehnologija u Barceloni, ali Land Rover je otkrio i tehničke detalje uređaja. 

Pogoni ga MediaTek Helio X27 procesor s 10 jezgri te 4 GB RAM-a i 64 GB memorije. Dijagonala Full HD ekrana je 5 inča, a štiti ga najnoviji Gorilla Glass 5. generacije. 

Opremljen je kamerama od 16 i 8 megapiksela te baterijom kapaciteta 4000 mAh s dodatnom vanjskom baterijom (3600 mAh) koja se može spojiti. Koštat će oko 5000 kuna.Foto: Land RoverArticle source: https://www.24sata.hr/tech/land-rover-sada-ima-i-telefon-izdrzljiv-je-kao-njihovi-terenci-561831