Ako idete često u prirodu, vjerojatno ćete poželjeti u džepu imati odličan mobitel sa sobom, koji je napravljen u stilu legendarnog terenca Land Rovera i koji odlično radi i u zahtjevnijim okolišima od gradske svakodnevnice. Ako preferirate nešto čvršće od ušminkanih modela iPhone X ili Pixel 2, što mislite o telefonu kojeg je izradio baš Land Rover? Riječ je o Land Rover Explore telefonu, vrlo otpornom na sve i čija je glavna značajka inspirirana Motorolinim Moto Mods asortimanom, ali s outdoor značajkama.

Land Rover Explore ne proizvodi zaista Land Rover. Radi ga Bullitt, britanski proizvođač telefona poznat po svom iskustvu na području čvrstih telefona i licencama za velika imena, jer također proizvodi i CAT i JCB brendirane uređaje, zajedno s onima za Kodak. Partnerstvo između Land Rovera i Bullitta objavljeno je još početkom 2016. stoga smo dugo čekali da se telefon pojavi. Je li vrijedilo čekati?

Land Rover Explore telefon

Telefon je definitivno zanimljiv. Ideja, kao i kod Moto Modsa, je dodavati module na osnovni telefon i povećavati mu funkcionalnost. Osnovni model Land Rover Explore će doći s jednim modulom imena Adventure Pack, koji radi kao posebna, snažnija GPS jedinica, zajedno s vlastitom baterijom i ViewRanger aplikacijom za mapiranje instaliranom na telefonu.

ViewRanger će dodati i svoju Skyline mogućnost proširene stvarnosti koja radi u suradnji sa kamerom telefona da bi identificirala lokalne geografske značajke. Drugi modularni paketi će tek biti predstavljeni, iako Bullitt ni Land Rover još nisu otkrili nikakve druge planove. Osnovne specifikacije telefona nisu detaljno objavljene, iako se spominje da  će kućište telefona biti napravljeno po vojnim standardima čvrstoće i ocjena vodonepropusnosti IP68 čine vrlo zanimljivim.

Land Rover Explore mobitelLand Rover Explore mobitel

Bullitt kaže da će se nositi sa svim temperaturama, teškim padovima, čak i slanom vodom. U dizajnu možete primijetiti poveznice s novim Land Rover Discoveryem, uključujući izgled prednjih svjetala i rešetke, zajedno sa stilom kutije u kojoj se u automobilu nalaze brzinomjer i drugi instrumenti.

S Adventure Packom na njemu ne izgleda kao najkompaktniji pametni telefon, a i ne znamo kako će se integrirati s telefonom. No, sve će biti razjašnjeno na Mobile World Kongresu krajem veljače, kad će se uživo predstaviti ovaj telefon. Bullitt kaže da će Land Rover Explore biti dostupan za naručivanje u travnju i da će koštati 650 eura.

Piše: D.Z.

Article source: http://pcchip.hr/moby/pametni-telefoni/land-rover-explore-modularni-telefon-izgleda-cvrsto-koliko-i-pravi-land-rover/