Lamentum

0
158

Neki fanovi misle da vraćanju horora za preživlјavanje treba posvetiti više pažnje. Uz brojna pobolјšanja kvaliteta života koja oblikuju žanr koji se probija na modernom putu, još uvek ima onih koji se bore za dane oskudice mastila, nespretne borbe i generalno zbunjujućih zagonetki i klјučeva. Nova nadolazeća pikselizovana horor igra za preživlјavanje Lamentum održava prve dve tačke i značajno se pobolјšava u trećoj, predstavlјajući prilično strog žanrovski primer sa nekim zgodnim trikovima. Osim nekoliko značajnih grešaka, čini pristojno horor iskustvo koje se posebno sviđa žanrovskim čistima.

Victor prilazi imanju Grau Hill sa njegovom bolesnom suprugom, posvećenom da po svaku cenu izleči njene smrtne tegobe. Radnja je noćna Nova Engleska u 18. veku, sa uvodnim delom koji prilično brzo dolazi do radnje. Nakon što su se skrasili za veče, Victor se budi u krevetu natoplјenom krvlјu sa svim nemirnim i preobraženim u vili, užasima koji će nastaviti da se gomilaju kroz Lamentum-ovo igranje od oko 10 sati. Takođe imajte na umu da se stvarno vreme reprodukcije neće odraziti kroz datoteke za sačuvavanje, jer mastila sa ograničenom upotrebom ne prate neuspešne pokušaje napretka.

Da, to je 2021. godina i još uvek postoji ograničen kapacitet sačuvavanja. Naravno, ovo je bila mogućnost izbora u naprednim postavkama težine uspešnog Resident Evil 2 remake u 2019. godini, ali Lamentum ne nudi drugačije razmatranje. To znači da nema dostupnih opcija pristupačnosti igranja, pa je opšta poruka da ovladate igrom ili da je odložite.

Lamentum 1To govori o onoj gore pomenutoj bazi fanova, istim tim lјudima čije je strplјenje za nespretnu borbu i dosadne lavirinte prilagođeno Lamentum-ovom igranju. S druge strane, neke od zagonetki ovde su definitivno zanimlјivije od onih koje se nalaze u drugim klasičnim horor igrama za preživlјavanje, a postoji čak i mali lov na svetle piksele dok se traga za zalihama. Može da se pronađe čitav paket oružja za blisku borbu, koje je na neki način užasno, sa puževim puzanjem i ograničenim dometom. Nekoliko vatrenog oružja sa ograničenim municijom razbacano je po zemlјištu Grau Hill-a, kao i prilično dobra zaliha lekovitih flaša laudanuma.

Bestijarij ima njegove uspone i padove. Uz bitna ograničenja Lamentum-ove umetnosti piksela, nejasne aluzije na detalјe u ovim grotesknim Lovecraftian-skim grozotama i unakaženim Cronenbergian-skim hororima čine ih izuzetno efektnim na ekranu. Sve ovo dodatno pomaže odličan, ako se ponavlјa, zvučni dizajn; Mali žamori u mraku pored ograničene svetlosti lampe prilaze davaju prilaz, mada Victor-ovo stenjanje kada je udario zvuči kao zvuk čuvara mesta iz igre koja ih je pobedila.

Lamentum 3Kako igra napreduje, mapa Grau Hill-a se sve više širi, spiralno se okrećući ka igralištu koje je mnogo veće nego što se na prvi pogled čini. Nažalost, ovo čini određene tačke napretka mukotrpnim, s beskrajnim krugovima po svakoj prostoriji i hodniku kako bi se potvrdilo gde bi određena stavka (koja se nalazi u vrlo ograničenom inventaru) mogla bi da bude potrebna ili aktivirana da bi se došlo do sledećeg dela. Ova vrsta igranja, zajedno sa nespretnom borbom i ograničenim odbranama, ono će otuđiti određene igrače Lamentum-a, a ostale očarati .

Svaka čast igri, većina slučajeva zabune svodi se na propuštanje određenog traga ili vrednog reda teksta. Međutim, kada taj uzrok i posledica prorade, Lamentum-ove zagonetke se pretvaraju u zvezdu emisije. Nijedna od njih nije nemilosrdno teška, ali nagrađuje pažlјivo čitanje i pažnju i milјama je bolјa od najezoteričnijih primera u žanru.

Lamentum 4Nažalost, neke poteškoće sa izgradnjom Nintendo Switch -a odigrane radi recenzije kompromituju celokupni paket. Dugo vreme učitavanja je konstantno, a nekim sačuvanim igrama je potrebno i do 60 sekundi za ponovno učitavanje nakon smrti. Kada je ta smrt bila iznenadna zamka „gotcha“ sa ograničenim opisom, rezultirajuća frustracija i dosada mogu da se osećaju nepodnošlјivo. Da, ovo dodaje relevantan rizik preteranom istraživanju iza udalјene tačke čuvanja, ali kazna Lamentum-ovog čistilišta za učitavanje ekrana ne odgovara tom zločinu.

Bilo je i nekoliko grešaka koje su sprečavale recenziju, uklјučujući zaglavlјivanje unutar arhitekture nivoa i gubitak kontrole nad levim Joy-Con analognim džojstikom tokom napornih sekvenci. Kilometraža igrača može da varira na ovom frontu, a nadamo se da će ažuriranje verzije rešiti ove probleme na dan objavlјivanja. Osim ovih sumnji, dodatne pohvale zaslužuju opšte odsustvo skakanja, tog starog stanja pripravnosti na koji se indie horor previše često oslanja. Okultne teme, sablasni dizajn i taj ambijentalni zvuk pokazuju se mnogo efikasnijim u postizanju cilјeva Lamentum-a. Postoji čak i nekoliko različitih završetaka – od kojih dva nisu očigledna – koji pojačavaju mogućnost ponovnog igranja poput ostalih klasika horora za preživlјavanje. Lamentum je odličan debi koji služi vrlo specifičnoj bazi fanova , istim igračima koji će slaviti nedostatak pouzdanih modernih pogodnosti igranja.

Lamentum was last modified: 28 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post Lamentum appeared first on ITNetwork.

Original Article