Lake

0
162

Lake, koga je razvio holandski studio Gamious, mogao bi da se opiše kao spoj Firewatch-a i simulatora dostave pošte – ali nije sasvim jasno da li je to dobro ili loše. To je veoma prijatno iskustvo, istražujući mali grad u divlјini Oregona i ima mnogo zanimlјivih lјudi za upoznavanje. S druge strane, tempo je često bolno spor i otežava ostanak uloženog.

Smešten u 1986. godini, Lake priča priču o Meredith Weiss koja uzima dve nedelјe odmora od njenog tehnološkog posla u velikom gradu da se vrati u rodni grad Providence Oaks, Oregon. Te dve nedelјe provodi preuzimajući posao njenog oca kao dostavlјača pošte kako bi njeni roditelјi mogli da produže godišnji odmor. Dok je kod kuće, ponovo se sastaje sa starim prijatelјima, stiče nove i ostaje da se pita da li treba da ostane tamo ili da se vrati njenom poslu u gradu.

Lake 1Dizajn, vizualizacija i igranje su jednostavni i imaju za cilј da pruže opuštajuće iskustvo njegovim igračima. Igranje u suštini može da se svede na dostavlјanje pošte, razgovore sa stanovnicima, povremenom potragom i druženjemposle posla, te telefonski poziv na kraju noći kako bi se unapredila celokupna priča. Vizuelno, Lake izgleda kao lep PlayStation 2 naslov sa savremenim svetlosnim efektima koji, poput Meredith, pomaže igraču da doživi specifičnu vrstu vedrine koja dolazi od nostalgije.

Nažalost, dostava pošte je najslabiji deo Lake-a i to je ono što će igrači raditi više od polovine ukupnog vremena igranja. Na PC-u se vožnja vrši pomoću tastera sa strelicama, a korišćenje miša će samo pomeriti kameru umesto upravlјača, što je takođe beskorisno jer će se kamera vratiti u prvobitni položaj nakon nekoliko sekundi. Ova loša mehanika vožnje nije samo kontra-intuitivna u odnosu na druga iskustva u PC vožnji, već je i pomak od kontrole Meredith jer se njena orijentacija kontroliše mišem.

Lake 3Drugi problem je što Meredith hoda neverovatno sporo i ono što bi bilo „trčanje“ ili „džogiranje“ je svedeno na brzo hodanje, zbog čega se Meredith ne oseća mnogo brže. Ovo čini da se već usporena igra oseća sporijom i pomalo iritantnom nakon nekog vremena.

Ono gde Lake sija je u njegovim likovima. Meredith, Miss Jenkins, Angie, Frank i Kay; sve su to imena koja će igrač intimno upoznati kako im postaje sve udobnije u gradu. Pisanje za svakog lika je generalno vrlo dobro i dijalog ističe njihove ličnosti, ali postoje trenuci u kojima se oseća ukočeno. Meredith može da izabere različite opcije dijaloga koje će odrediti kako ona uspostavlјa odnose i kako će grad gledati na nju. Jedini problem koji proizilazi iz ovih interakcija su neki slučajevi prisilne romantike u kojoj je teško kretati se kada igrač to nije nameravao, ali sve opcije dijaloga se u to uklapaju.

Sve u svemu, Lake priča lepu priču, ima nijansirane i zanimlјive likove i ima okruženje koje se oseća utešno i privlačno. Ono što umanjuje iskustva je, nažalost, dosadni zadatci igre i spori tempo. Ova kombinacija otežava ostavlјanje iskustva sa jasnim mišlјenjem o vremenu provedenom u Providence Oaks-u, ali jasno je da će Lake apsolutno zadovolјiti igrače koji osećaju da im je potrebno da pobegnu i provedu neko vreme polako i lagano.

Lake was last modified: 28 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post Lake appeared first on ITNetwork.

Original Article