Krosplej Igre Koje Su Promenile Način na Koji Igramo Multiplejer Naslove

0
169

Istorijski, platforme za pravljenje igara nisu baš podržavale krosplej sve do prošle godine, kada je krosplej postao hit priča među gejmerima. Dosta platformi kao što je Fortnite, Vainglory i Rocket League, omogućile su svojim igračima da u igrici igraju jedno protiv drugog, iako su na različitim platformama.

Biti primećen kao developer za igrice je postalo neverovatno teško, pogotovo danas kada je konkurencija najveća i najraznovrsnija moguća. Samim tim, probiti se i biti primećen na nekom globalnom nivou zahteva dosta truda, i rada, kao i malo sreće.

Generalno, postoji dosta razloga zašto je razvijanje krosplej platformi veoma važno i isplativo za gejming developere, a neki od glavnih uključuju:

  1. Povećava publiku
  2. Pojednostavljuje povezivanje i tabele sa rezultatima
  3. Finansijski je efikasno

Do skoro je razvoj krosplatformi podrazumevao stvaranje igara za računare i konzole. Međutim sada, kao što već znate, toj listi su se pridružili i mobilni uređaji. Oni su najbrže rastući i najdinamičniji segment tržišta igara.

cross-play

Bilo da želiš da uživaš u igrici Fortnite sa svojim prijateljima ili želiš malo zdrave konkurencije za nagradu kao što su pare igrajući neke od najboljih onlajn kazino igrica, sve je sada moguće uraditi preko mobilnih telefona.

Na kraju krajeva, više kompanija koje se bave proizvodnjom igara bi trebalo da se potrude da omoguće krosplej igre kako bi te platforme postale što dostupnije i prijatnije za igrače. Iako to jeste rizik, najveća briga kompanije treba da bude da se njihov proizvod dopadne publici. Ipak su kupci uvek upravu.

Fortnite

Ne možeš da pobegneš od nje, a ne možeš ni da se zaštitiš – Fortnite, najpopularnija svetska igra battle royale je dostupna na skoro svakoj mogućoj platformi uključujući iOS i Android. Sa više od 350 miliona korisnika širom sveta, ova igra je više orijentisana na zabavu nego na realizam, a njeni redovni događaji kao i skretnice garantuju da nikada ne dosadi.

Generalno, od juna 2020. 18,3% korisničke baze igralo je Fortnite na nekoliko uređaja. Procenjuje se da je od marta do juna 2020. više od 60% igrača Fortnite-a participiralo sa neke druge platforme radi krosplej igre.

Takođe, ti isti krosplej igrači su na kraju igrali Fortnite u proseku za oko 570% više od igrača koji nisu u krosplej igri, šta samo govori o uticaju i popularnosti koju krosplej igre drže.

fortnite

Ovu najpopularniju igru na svetu je zaista lako naučiti i optimizovana je za nove igrače da brzo shvate šta se dešava. Konzolni igrači imaju opciju da se igraju sa svojim prijateljima na Xbox jedinici, PS4, na računaru, i na iOS i Android uređajima.

Vainglory, Minecraft, Dauntless i Druge

Multiplejerska onlajn arena za bitke, veoma slična League of Legends igri – Vainglory ti omogućava da igraš 5v5 ili 3v3 modove protiv drugih igrača ili botova. Možeš da izabereš jednog od preko 40 heroja i da pokušaš da uništiš suprotnički Vain kristal pre nego što oni unište tvoj.

Vainglory

Što se tiče igrice Dauntless, to je akcioni RPG smešten u svet fantazije i podržava i solo i kooperativno igranje. Ova igrica malo liči na nešto između Borderlands-a i Monster Hunter-a sa kojima su igrači dobili pristup ogromnom arsenal oružja, a zatim poslati da ubiju žestoke zveri.

Ako postoji jedna stvar koja se može reći za legendarnu igricu Minecraft to je da jedan od najvećih razloga njene popularnosti je upravo to što je igra jako dostupna. Tokom godina, prebačena je na 16 različitih platformi, a trenutno podržava potpunu krosplej igru za njih osam prilikom igranja Bedrock izdanja.

Minecraft

Što se tiče nekih drugi multiplejer igara koje bi mogle imati korist od prelaska na više platformi, Blizard je potvrdio da razmišljaju da omoguće Overwatch igrici da bude igrana koristeći krosplej profile uključujući i prenošenje skinova. Moraćemo da se strpimo još malo da vidimo da li će se ovo zaista dogoditi.

Krosplej Igre Koje Su Promenile Način na Koji Igramo Multiplejer Naslove was last modified: 23 septembra, 2021 by ITN Team

The post Krosplej Igre Koje Su Promenile Način na Koji Igramo Multiplejer Naslove appeared first on ITNetwork.

Original Article