Kripto-platforma koja je povratila ukradene milione

0
195

Napadači su nedavno iskoristili propust u okviru kripto-platforme Wormhole, te su zahvaljujući tome oteli stotine miliona dolara u kriptovalutama. Prema poslednjim izveštajima platforma je ukradena sredstva uspešno povratila, ali ne od napadača.

PCPress.rs Image

U pitanju je servis koji korisnicima omogućava da vrše transakcije između različitih blockchainova, a podržava Avalanche, Oasis, Binance Smart Chain, Ethereum, Polygon, Solana i Terra. Nedavno je objavljeno da se servis zatvara dok se ne istraži napad u okviru mreže, budući da su napadači ukrali oko 120 hiljada Ethereum tokena u okviru Solana blockchaina.

Wormhole je napadačima poslao poruku u kojoj je ponudio 10 miliona dolara za otkrivanje propusta koji je omogućio napad, a ugovor podrazumeva vraćanje ukradenih sredstava i otkrivanje detalja o napadu. Ova ideja ipak nije urodila plodom.

1/2

All funds have been restored and Wormhole is back up.

We're deeply grateful for your support and thank you for your patience.

— Wormhole🌪 (@wormholecrypto) February 3, 2022

Kompanija je ukradeni Ethereum ipak povratila, a uz pomoć partnera Jump Crypto koji je sredstva nadoknadio jer, kako kaže, „veruje u ovu platformu“. Još uvek se ne zna kako su napadači uspeli da dođu do kriptovaluta, ali je sigurno da su otišli punog novčanika.

Izvor: Bleeping Computer

The post Kripto-platforma koja je povratila ukradene milione first appeared on PC Press.Original Article