Kreću isporuke Librem Mini Linux PC računala

0
87

Svi korisnici koji su se predbilježili za Librem Mini Linux PC računalo uskoro će od tvrtke Purism dobiti e-mail u kojem će ih zatražiti potvrdu kupnje i načina isporuke, kako bi im mogli dostaviti malo Linux računalo u roku od 10 radnih dana.

Što se hardvera tiče, Librem Mini pokreće Intelov četverojezgreni i7 procesor 8. generacije s 4 jezgre i 8 threadova (do 4,6 GHz) s aktivnim hlađenjem. Računalo dolazi s integriranom UHD 620 grafikom, do 64 GB RAM memorije DDR4-2400 i M.2 SSD pohranom do maksimalnih 2 TB.

Na njemu ćete naći 4 USB 3.0 utora, 2 USB 2.0, 1 USB Type C, 1 HDMI 2.0 [email protected] Hz i 1 DisplayPort 1.2 [email protected] Hz.

Računalo veličine manje od Mac Minija i tek nešto malo veće od Raspberrya Pi se isporučuje s PureOS-om i PureBootom, enkripcijom čitavog diska, podrškom za Libre Key autorizaciju i isključenim Intel Management Engineom.

Ovisno o konfiguraciji cijene se kreću od 699 dolara, pa sve do 2.254 dolara ako želite da vam u njega ugrade najjače moguće komponente.

Više informacija potražite na ovoj poveznici:
https://puri.sm/products/librem-mini/

Original Article