Kraj puta! Windows 10 više neće dobijati nove verzije

0
59
kraj-puta!-windows-10-vise-nece-dobijati-nove-verzije

Microsoft je danas objavio da nema planova za izdavanje novih verzija operativnog sistema Windows 10, s tim da je trenutna verzija 22H2 poslednja pre nego što OS dostigne puni kraj podrške u oktobru 2025. To znači da nema izdanja 23H2 verzije operativnog sistema Windows 10 ove jeseni, ali će OS nastaviti da se servisira sa bezbednosnim ažuriranjima mesečno.

Windows 10 je na tržištu od 2015. godine i dobijao je stalne “nove verzije” pored mesečnih bezbednosnih ažuriranja. U jednom trenutku, Microsoft je isporučivao dve nove verzije operativnog sistema Windows 10 svake godine, pre nego što se vraćao na jedno izdanje jedne verzije koje je lakše upravljati godišnje. Otkako je Windows 11 lansiran, ažuriranja verzije Windows 10 su bila neverovatno mala, a verzija 22H2 nudi nula novih funkcija, samo ispravke.

Ubuduće, Windows 10 verzija 22H2 će nastaviti da se ažurira mesečno bezbednosnim ispravkama i ispravkama grešaka do datuma završetka podrške za Windows 10, koji je trenutno postavljen za 14. oktobar 2025. godine, nešto više od dve godine. Nakon tog datuma, korisnici će biti podstaknuti da nadograde na noviju verziju operativnog sistema Windows , koja će do tog trenutka verovatno biti Windows 11 ili Windows 12. Mnogi korisnici će morati da kupe novi računar da bi bili kvalifikovani za Windows 11 ili noviji.

Microsoft je takođe najavio da će sledeća verzija Windowsa biti isporučena u drugoj polovini 2024. godine, što je u skladu sa onim kada očekujemo da će sledeća velika verzija Windows platforme početi da se prodaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More