Kraj igre – Bioware zvanično otkazao rad na Anthem

0
52

Odlučivanje o sudbini igre Anthem sprovedeno je prethodnih nedelja i sada je donešena teška odluka da se dalji rad na ispravkama za igru, koji traje već prilično dugo okonča.

Ipak nije odlučeno da se nastavi sa radom na Anthem Next, već se od projekta odsutraje, a studio Bioware će sredstva usmeriti na drugo mesto. Kao glavni razlog za odustajanja od rada na sređivanju igre navodi se pandemija korona virusa, jer je prelazak na režim rada od kuće negativno uticao na sve projekte, a najviše je pretrpeo Anthem.

Bioware je na prepravkama gejmpleja i generalno čitave igre Anthem radio još od izlaska i tokom tog perioda su se obećavale velike stvari igračima. Do toga neće doći, ali će igra i dalje ostati dostupna za igranje u stanju u kakvom se nalazi. Vođa projekta se u oproštajnom pismu zahvalio svim fanovima na podršci.

Možda se pandemija korona virusa u ovom slučaju koristi i kao neka vrsta izgovora, pošto je rad na ispravkama tekao prilično dugo a bez rezultata vidljivih za fanove. U svakom slučaju, Electronic Arts je rešio da zavrne finansijsku slavinu, a deo tima će preći da radi na ostalim projektima u studiju Bioware, kao što su nova izdanja u Dragon Age i Mass Effect franšizama.

The post Kraj igre – Bioware zvanično otkazao rad na Anthem appeared first on PLAY!.

Original Article