Sistem Touch ID-a ima maksimalan kapacitet prepoznavanja do pet različitih prstiju. Iako korisnici obično dodaju samo jedan ili dva u svoju kolekciju, može se dogoditi da je potrebno dodati više, na primer ako se radi o porodičnom iPad-u.

Rešenje je prilično jednostavno, kada postavljate otisak, potrebno je da dva puta skenirate prst. Sistem će vam dopustiti da za vreme ta dva skeniranja zamenite, na primer palčeve. Na taj način možete da unesete ukupno deset otisaka! Važno je napomenuti da za vreme testiranja nismo naišli ni na kakve sigurnosne probleme sa ovom metodom, jer je Touch ID radio samo sa ranije skeniranim otiscima i ostao apsolutno siguran.

Kako bi ovo uradili, idite u Settings, pa u meni Touch ID Passcode. Ako ste već postavili lozinku, sistem će vam tražiti da je upišete. Kada to uspešno odradite, otvoriće se meni u koji možete dodati još otisaka prstiju. Idite na Add a Fingerprint kako bi pokrenuli Touch ID čarobnjaka. Nežno pritisnite senzor jagodicom prsta i držite tako dok ne osetite laganu vibraciju. Sada obratite pažnju – prilikom drugog skeniranja, pritisnite taster jagodicom suprotnog prsta i ponovite čitav postupak.

Isprobali smo ovaj trik sa više različitih verzija Touch ID-a, na različitim uređajima, i iako se ne radi o zvaničnom načinu korišćenja senzora, radi bez problema i dalje je siguran.


Article source: http://imagazin.rs/koristite-touch-id-sa-dva-prsta/