KONTEH – Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi 2020

0
97

KONTEH – Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi, je projekat Udruženja studenata elektrotehnike Evrope lokalni komitet Novi Sad (EESTEC LC Novi Sad) koji se održava po četrnaesti put, 25. i 26. marta 2020. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. KONTEH predstavlja ključnu sponu između kompanija koje traže nove kadrove i studenata u potrazi za poslom ili stručnom praksom.

Studentska organizacija EESTEC LC Novi Sad u želji da studentima i diplomiranim inženjerima Univerziteta u Novom Sadu predstavi mogućnost zaposlenja i razvoja karijere u kompanijama koje posluju u našoj zemlji, organizuje KONTEH. KONTEH predstavlja jedinstveni sajam koji, pored prilika za zapošljavanje, nudi i raznovrsnu ponudu stručnih praksi, i kao takav povezuje kompanije sa obrazovnim institucijama i ljudskim resursima (studentima, odnosno diplomcima kao kandidatima za posao).

Garant kvaliteta Sajma je odlična saradnja sa Fakultetom tehničkih nauka i Univerzitetom u Novom Sadu, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kao i Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu koji je KONTEH07 proglasio najboljim sajmom zapošljavanja održanim do tada u Novom Sadu pod pokroviteljstvom tog sekretarijata. Pored navedenog, značaj Sajma potvrđuje i velika posećenost Sajma od strane studenata i zainteresovanost, kako multinacionalnih, tako i domaćih kompanija za učešće na sajmu koja raste iz godine u godinu .

U toku Sajma kompanije učesnice će, kao i prethodnih godina, imati priliku da predstave svoju delatnost studentima pomoću promotivnog materijala i kroz neposredni kontakt sa njima, kao i kroz prezentacije koje će bitiotvorene za sve posetioce Sajma. Studenti kandidati za posao će, sa druge strane, imati mogućnost da na licu mesta uruče svoj CV poslodavcima za koje su zainteresovani čime direktno sebi uvećavaju šansu za dobijanje radnog mesta ili prakse. Pored prezentacija kompanija, u toku trajanja Sajma u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka biće organizovane tribine, panel diskusije i interakti vne radionice čiji je glavni cilj obuka mladih interesenata za posao da pravilno napišu CV i što uspešnije obave intervju za posao.

Za više informacija posetite sajt https://www.konteh.org/

The post KONTEH – Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi 2020 appeared first on PLAY!.

Original Article