Surface Charge putem Kickstartera pokušava namaknuti novčana sredstava za izradu kako kažu, inteligentnog namještaja. Točnije, cilj im je izraditi stolić koji će osim za pospremanje stvari moći poslužiti i za bežično punjene mobilnih uređaja.

Kao što je vidljivo iz priloženih materijala – stolić svojim dizajnom ne odudara previše od već postojećih. No, njegova posebnost u odnosu na ostale je u velikoj površini putem koje je moguće istovremeno puniti veći broj mobilnih uređaja – mobitel, tablet, sat i sl.

Stolić je ručno izrađen od drva i opremljen je kako smo već naveli velikom površinom za punjenje mobilnih uređaja. Površina je veličine 370 x 300 milimetara. Budući proizvođač (ako uspiju skupiti sredstva) na stranicama kampanje navodi kako Surface Charge podržava sva četiri Qi standarda5 W, 7,5 W, 10 W i 15 W te kako je jedan od rijetkih koji podržava i punjenje Apple Watcha.

Kako bi privukli što veću publiku, čak i one čiji uređaji ne podržavaju bežično punjenje izradili su i prigodni dodatak – adapter koji nakon što se priključi na mobitel ili tablet omogućava bežično punjenje baterija i na takvim uređajima. Uz svaki kupljeni stolić kupac će besplatno dobiti dva takva adaptera jedino će trebati odabrati koji konektor želi – Lightning, microUSB ili USB-C.

Za korisnike koji ne mogu bez kablova (čitaj: za korisnike koji žele putem Surface Chargera puniti i svoja prijenosna) sa stražnje strane je dodan i jedan USB-C port. Također, Surface Charge moći će se nabaviti u dva modela – s jednom (450 x 360 x 120 milimetara) i dvije ladice (450 x 360 x 220 milimetara). Ukupna visina stolića je u oba slučaja ista – 550 milimetara.

Kampanja traje do 11. ožujka 2018. godine, do tada je potrebno prikupiti iznos od 70.158 USD. U trenutku pisanja teksta prikupljeno je 2.840 USD. Cijena po dolasku na tržište bit će oko 260 funti (oko 340 USD).

Article source: http://www.bug.hr/crrowdfunding/koncept-inteligentnog-namjestaja-koji-bezicnim-putem-puni-mobilne-uredjaje-2938