Končar dobio ugovor za gradnju hidrocentrala u Japanu

0
219

Po prvi puta u svojoj povijesti, društvo Končar – Generatori i motori (GIM), dobilo je veliki posao u Japanu, što je ogroman iskorak tvrtke na azijsko tržište.

"Nakon dvogodišnjeg kontinuiranog procesa nuđenja i pregovora GIM je prvi put u svojoj povijesti dobio veliki posao u Japanu. Opseg isporuke potpisanog ugovora je projektiranje, proizvodnja i nadzor pri montaži tri generatora za dvije različite male hidroelektrane (MHE)", navodi Končar GIM u svojem priopćenju.

Prva faza projekta bit će završena uspješnim puštanjem u pogon sinkronog generatora nominalne snage 5,2 MVA (240 min-1) na maloj hidroelektrani Shin Sakagami, dok će druga faza projekta biti gotova kad se pusti u pogon sinkroni generator nominalne snage 5,2 MVA (240 min-1) i asinkroni generator nominalne snage 0,546 MW (366 min-1) na MHE Shin Utsubo. Ovaj ugovor nastavak je uspješne sinergije između GIM-a i austrijskog izvođača turbina te u sljedeće tri godine predstoji dokazati i opravdati dobiveno povjerenje japanskih konzultanata.

Koliki je ovo uspjeh za hrvatsku tvrtku svjedoči podatak da je ovo prvi put u povijesti da su se japanski investitori odlučili za ponuđača generatora iz Europe.

Original Article