Kompaniji Valve odobren zahtev za zaštitu imena CS2

0
69
kompaniji-valve-odobren-zahtev-za-zastitu-imena-cs2

Postojala je ogromna količina dokaza da je na putu velika Counter-Strike najava. Brojna ažuriranja privatnih blogova otkrivena na CSGO sajtu i Steam-ovom backend-u ukazuju na ovo, a sada je Valve takođe dobio trademark za Counter-Strike 2.

Postoji određena debata oko toga da li će ovo novo ažuriranje biti CS:GO nadograđen na Source 2 endžin, slično tranziciji Dote 2, ili će biti označeno kao nešto novo, poput Counter-Strike 2. Izvori su sugerisali da su obe opcije moguće, ali nedavni potezi Valvea ukazuju na ovo drugo. Ne samo da je datoteka cs2.exe dodata u CSGO depo na Steam-u, već je Valve takođe dobio dva zaštitna znaka za CS2.

Prvi zaštitni znak dozvoljava Valveu da koristi CS2 u vezi sa softverom za video igre i programima za kompjuterske igre koji se mogu preuzeti preko interneta. Drugi zaštitni znak dozvoljava Valveu da koristi ime CS2 u širem spektru industrije zabave, uključujući, ali ne ograničavajući se na video igre.

SteamDB je otkrio ogromnu aktivnost Valvea u vezi sa Counter Strike, što ukazuje da je kompanija trenutno fokusirana na izbacivanje ovog ažuriranja. Slična aktivnost je prethodila drugim velikim Valve izdanjima. Korisnici Twittera kao što je Aquarius takođe su nedavno otkrili višestruka pozadinska ažuriranja za Counter Strike, što ukazuje na to da Valve i te kako sprema veliku najavu u bliskoj budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More