Naravno da vrlo lako možemo ceo dan da provedemo sa iPhone-om u ruci, ali koju aplikaciju najviše koristimo? To možete vrlo lako saznati pomoću sledeće metode.

Dok pišem ovaj članak, istovremeno  osećam sramotu i zadovoljstvo. Sramota me jer koristim svoj telefon četiri do pet sati dnevno, a do pre nekoliko godina najviše sam vremena provodio na Facebook-u i Messenger-u.

Prosečan korisnik provede između dva i tri sata dnevno na telefonu. To uključuje proveravanje vremenske prognoze, dopisivanje, čitanje mejlova i vesti, pretraživanje interneta ili gledanje omiljenih kanala na YouTube-u. S obzirom na to da smo pre 10 do 15 godina toliko vremena posvećivali drugim medijima – poput novina, televizije i radija – ovih dva do tri sata (ili više, kao u mom slučaju) posvećeno mejlovima i pretraživanju interneta i nije neka drastična promena.

Međutim, kako tačno možete da znate koliko vremena provedete koristeći svoj telefon? Taj podatak lako ćete otkriti ako proverite potrošnju baterije:

  1. Idite na Settings.
  2. Pronađite meni Battery.
  3. Pričekajte da se učita precizna dijagnostika baterije pa pritisnite na ikonicu sata.

Na spisku ćete pronaći dve vrste podataka: vreme provedeno na aktivne aplikacije, kao i na one koje rade u pozadini. Naravno, u ovom slučaju je važnije videti koliko vremena trošimo na aktivne aplikacije, a ukupan zbroj daće nam tačno vreme provedeno na telefonu.

Pitanje: Zanimljivo je da je na YouTube potrošeno jako mnogo vremena, ali dok je radio u pozadini. Ta aplikacija ne bi trebala biti aktivna dok je uređaj zaključan, pa ako imate ideju zašto se to događa, molimo vas da nam ostavite komentar.


Article source: http://imagazin.rs/koliko-vremena-provedete-koristeci-aplikacije/