Koliko je vremena potrebno za izradu jedne Playstation 4 konzole?

Kako se kraj ove godine približava polako ali sigurno, Playstation 5 konzola sve više postaje glavna tema razgovora u oblasti gejminga, dok se PS4 polako priprema za zasluženu penziju.

Ipak, i nakon gotovo sedam godina postojanja ove konzole, tek sada saznajemo jedan zanimljiv podatak sa proizvodnih traka u Japanu. Izveštaj sa portala Nikkei Asian Review, čiji su članovi obišli jednu od proizvodnih linija PS4 konzole, otkriva da je robotima potrebno svega 30 sekundi kako bi sastavili funkcionalni Playstation 4 uređaj.

Proces sastavljanja konzole u potpunosti zavisi od robota, pošto se u pogonu nalazi svega 4 čoveka koji nadgledaju početak i kraj procesa. Ukupno 32 brzih robotskih mašina radi na sastavljanju konzole, a u ovoj fabrici se nalaze i roboti sa sposobnošću sastavljanja fleksibilnih delova kao što su kablovi i trake.

30 sekundi za sklapanje jedne konzole je verovatno prebrzo za ispratiti i daje poprilično impresivne brojke. Ako proizvodna traka radi čitavih 24 sata, onda se za taj period može proizvesti preko 160.000 konzola što nije nimalo naivna brojka.

Sony definitivno nastavlja sa proizvodnjom Playstation 4 konzola, pošto će se kupovina ovog hardvera nastaviti i nakon izlaske petice, koja će možda imati previsoku cenu i ograničen broj uređaja za kupovnu moć potrošača sa ekonomijom pogođenom korona virusom.

Trenutno nije poznato da li se ovaj način proizvodnje primenjuje i kod Playstation 5 konzole.

The post Koliko je vremena potrebno za izradu jedne Playstation 4 konzole? appeared first on PLAY!.

Original Article