Koliko je veliki Playstation 5? Poređenje sa ostalim konzolama

Dizajn Playstation 5 je izazvao pomešane reakcije, sa radikalno drugačijim izgledom u odnosu na dosadašnje konzole kompanije Soni. Sa trejlerom nisu došli nikakvi novi detalji, niti za cenu konzole niti tehnički podaci “kutije”.

Zahvaljujući predstavljenom izdanju koje poseduje 4K Blu-Ray čitač diskova, koje ima iste dimenzije svuda, fanovi su uspeli da otkriju gotovo precizne dimenzije Playstation 5 konzole, i pritom su nju uporedili sa ostalim.

Na osnovu čitača diskova, forumaši na ResetEra procenili su da je PS5 visok oko 38 centimetara i širok 9cm. Samim tim, PS5 je viši i od Playstation 3 konzole, koja je tu titulu nosila više od jedne decenije.

Kada se uporedi sa glavnim suparnikom, Xbox Series X, Playstation 5 je dosta viši, dok je Micorosoft konzola znatno šira sa oko 15 cm. Ne čudi što XSX porede sa frižiderom, a nedavno otkriveni dizajn PS5 sa ruterom.

Kako biste dobili ideju koliko je PS5 veći od ostatka sveta konzola, na redditu je osvanula fotka koja prikazuje poređenje rame uz rame, tako da već sada možete isplanirati gde ćete uklopiti ovu konzolu ako planirate da je kupite.

Naravno, potrebno je sačekati na zvanične dimenzije od strane kompanije Sony, ali su ove mere načinjene od strane fanova prilično precizne, upravo zbog toga što su veličine USB portova i drajvova svuda standardne.

The post Koliko je veliki Playstation 5? Poređenje sa ostalim konzolama appeared first on PLAY!.

Original Article