Knights of the Old Republic Remake je mrtav

0
54
knights-of-the-old-republic-remake-je-mrtav

Star Wars: Knights of the Old Republic je omiljeni naslov među fanovima i već dugo se nadamo povratku serijala. Izgledalo je da ćemo konačno dobiti upravo to kada je Knights of the Old Republic Remake najavljen 2021. godine. Međutim, izgleda da je igra tiho otkazana.

Aspyr je najavio Knights of the Old Republic Remake sa kratkim teaser trejlerom tokom PlayStation Showcase 2021. godine. 2022. godine je potvrđeno da Aspyr više ne vodi razvoj projekta, a Embracer Group ga je prebacio na Saber Interactive.

Od tada, Embracer je upao u finansijske probleme, što je dovelo do zatvaranja nekoliko studija i otpuštanja stotina developera. CEO Embracer grupe odbija čak i da se osvrne na status projekta u izveštajima o zaradi, što može biti u pokušaju da se izbegne dalja loša štampa, jer industrijski reporter, Jeff Grubb, sada kaže da se na igri “ne radi na bilo koji način, u bilo kojem studiju”.

Ranije ove godine, fanovi su primetili da su originalni teaser trejler, kao i postovi na društvenim medijima koji reklamiraju igru, tiho sakriveni od javnosti. Embracer Group, Sony Interactive Entertainment i Disney još uvek nisu reagovali na ovo. Sva tišina oko projekta svakako daje neku legitimnost ideji da je igra naišla na prepreku.

KOTOR Remake je već imao probleme sa razvojem. Iako je Aspyr bio izabran da vodi projekat zbog prethodnog iskustva rada na različitim verzijama originalnih KOTOR naslova, negde je došlo do neslaganja. Ranije glasine su sugerisale da partneri koji su uključeni nisu bili zadovoljni pravcem kojim je Aspyr išao sa rimejkom, što je dovelo do toga da je projekat prebačen na Saber Interactive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More