Kitaria Fables

0
294

Iako ovo definitivno nije pixel art farma igra, i svakako nije JRPG, bilo bi vam oprošteno ako ste nakratko pogrešno uzeli Kitaria Fables za igru Stardew Valley nalik sa malo ubačenog Dragon Questa. Kitaria Fables je zapravo akcioni RPG sa malo useva koji raste sa strane. Junak je mačka sa mačem čija je žurba uzgajanje paradajza i bacanje vatrenih kugli.

Ali ne dozvolite da vas njegovo uklјučivanje u žanr akcionog RPG-a navede da pomislite da je ovo nasilni naslov hack-i-slash. Da, tu je mačevanje i borbe u dalјini sa širokim spektrom prilagodlјivog oružja koje može da se kupi ili izradi, a postoje i moćne magijske čarolije koje je potrebno baciti, ali sukobi su potpuno beskrvni i prilagođeni porodici. Vaši neprijatelјi su spisak antropomorfnih životinja, bilјaka i magičnih stvorenja, i postupci su okupani privlačnim bojama i dobrodošlim stilom crtaća.

Igrate kao Nyanza, mačji vojnik Empire-a i imate pomoćnika, Macaron-a. Započinjete vaše avanture u Paw Village-u, neobičnom gradiću sačinjenom od NPC-a i prodavaca, pre nego što krenete na napušteno imanje vašeg ujaka, Thunderbunn Farm. Nakon što ste osnovali vašu matičnu bazu, počinjete da preuzimate zadatke i proširujete vaša putovanja izvan grada, ubijajući čudovišta, puzeći u tamnici, tražeći posebne predmete i tražeći šarene i ponekad misteriozne likove. Ubrzo počinjete da učite neke osnovne magije i uskoro uskrsavate farmu i počnete da uzgajate sopstvene zalihe i materijale za pravlјenje napitaka. Sprijatelјujete se sa selјacima, otvarajući nove recepte i zadatke.

Kitaria FablesDa ste igrali bilo koji od hilјadu RPG-ova, ova petlјa će vam zvučati poznato, jer to namerno i jeste. Kitaria Fables se ističe njegovim sjajnim i veselim umetničkim pravcem, jednostavnom i pristupačnom borbom i podjednako nemirnim karakternim odnosima neopterećenim romantičnim komplikacijama i u potpunosti ocenjen ocenom G. Naravno, sprijatelјite se sa prodavcima i lokalnim ekscentricima, ali razigrane šale su sve dotle. Ako želite da uvedete mladu osobu u svet RPG-ova, Kitaria Fables je prilično dobro mesto za početak, uz jedno upozorenje. Mnogo je dijaloga za čitanje. Ništa od toga nije izrečeno, a veći deo je složen i pomalo blјutav. Iako bi udublјivanje u političke mahinacije Empire-a moglo da pruži neke važne priče ili uvide u likove, te pruži malo dublјe za starije igrače, oni često ubijaju zamah baš kad igra mora da se pokrene. Znamo da je to skupo, ali Kitaria Fables bi mogla da bude mnogo šarmantnija sa glasovnim dijalogom koji bi odgovarao njenoj prijatnoj umetnosti i prezentaciji.

Kitaria FablesMožda ograničavajući potencijal neprikladnog vizuelnog haosa, vaš lik može da bude prilagođen, ali na prilično ograničene, kozmetičke načine sa izrađenim komadima kostima i promenom boja krzna. Iako vaša farma, naravno, može da se prilagodi bilo kojoj kulturi koju želite da uzgajate, ne možete da ukrasite ili promenite vašu kuću.

Programeri su primetili da je njihova igra prvo akcijski borbeni naslov, sa puno mehanike u igri za izradu i nadogradnju bliske borbe i dalekometnog oružja i magijskih čarolija. Borba prsa u prsa prilično brzo evoluira u obrazac udari-i-skotrljaj sa puta (opet, isto je prilično tačno i za Dark Souls), pri čemu su dalekometna borba i magija efikasne alternative. Definitivno postoje neki aspekti strategije upravlјanja gomilom čak i u radno vreme, ali istraživanje i borba u ko-op-u su opcije koju nismo uspeli da isprobamo. Borba nije naročito visceralna ili uticajna, ali opet, savršeno se uklapa u ukupnu nežnu estetiku igre. Kao i u mnogim RPG-ovima, istraživanje postaje manje bolno zbog lokacija teleportacije koje su jednom otkrivene, što olakšava putovanje. Postoji mnogo raznolikosti u okruženjima i mnogo malih tajni i korisnih stvari koje treba pronaći, a neprijatelјi se ponovo pojavlјuju ako morate da dirinčite za novac ili materijal. Svako malo područje karte ograničeno je učitavanjem ekrana od nekoliko sekundi, što se čini čudnim s obzirom na niske grafičke zahteve igre i uopšteno moćne mogućnosti najnovijih procesora i grafičkih kartica. Ali Kitaria Fables je u ranom pristupu i pretpostavlјamo da će se usput dogoditi neka optimizacija.

Kitaria FablesVeliki smo obožavatelјi Dragon Quest franšize i iako je mnogo kompaktnije iskustvo, Kitaria Fables ima malo tog ukusa u njegovom paprikašu akcije, istraživanja, igranja uloga i farming-a. Stariji igrači možda žele malo više pameti, ironije i nijanse borbe, ali mlađi igrači mogu lako da koriste ovu igru kao šarmantan i lako razumlјiv uvod u RPG žanr.

Kitaria Fables was last modified: 13 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Kitaria Fables appeared first on ITNetwork.

Original Article