Kingston predstavlja eksterni SSD za zaštitu podataka sa ekranom osetljivim na dodir i hardverskom enkripcijom

0
62

Kompanija Kingston je predstavila najnoviji uređaj iz linije enkriptovanih proizvoda, IronKey Vault Privacy 80 eksterni SSD (VP80ES). Ovaj inovativni model predstavlja prvi Kingstonov eksterni SSD koji podržava sve operativne sisteme i dolazi sa ekranom osetljivim na dodir i hardverskom enkripcijom za zaštitu podataka.

Korišćenje IronKey VP80ES jednako je prirodno kao i otključavanje pametnog telefona, dok se kopiranje podataka obavlja jednostavnim prevlačenjem. Uz intuitivni ekran u boji koji je osetljiv na dodir i FIPS 197 sertifikaciju sa XTS-AES 256-bitnom enkripcijom, VP80ES je dizajniran za zaštitu podataka, a istovremeno je jednostavan za korišćenje.

je idealan za zaštitu od Brute Force napada i BadUSB-a sa digitalno potpisanim firmware-om za sve korisnike, od malih do srednjih preduzeća (SMB-a) do kreatora sadržaja. Njegove sigurnosne mere po vojnim standardima čine ga znatno superiornijim u odnosu na internet i cloud servise za čuvanje važnih informacija o kompaniji, dokumenata ili slika i videozapisa visoke rezolucije.

Uz jednostavnost korišćenja i hardversku enkripciju, VP80ES nudi dodatne mogućnosti za zaštitu podataka, poput opcije više lozinki (administrator/korisnik) sa načinima rada putem PIN-a/lozinke i podesivim pravilima lozinke. Uz opciju administratora, birajte između načina rada s brojčanim PIN-om ili pristupnom frazom, postavite pravila za lozinku ili omogućite proširene sigurnosne opcije kao što su maksimalni broj pokušaja unosa lozinke, minimalna dužina lozinke od 6-64 karaktera, alfanumerička pravila lozinke, automatsko isključivanje za zaključavanje diska, nasumični raspored ekrana osetljivog na dodir i Secure-Erase kako biste osigurali maksimalnu zaštitu važnih podataka.

Administratorska lozinka može se koristiti za oporavak podataka i pristup ako se zaboravi korisnička lozinka. Dodatan razlog za manju brigu je VP80ES zaštita od Brute Force napada koja kriptografski briše disk ako su administratorska i korisnička lozinka postavljene prema zadanim postavkama pogrešno unesene 15 puta zaredom. Ipak, nemojte se bojati u slučaju da zaboravite svoje lozinke: uz korišćenje razmaka može biti lakše zapamtiti lozinku kao listu reči, nezaboravnog citata ili teksta iz omiljene pesme. Inače, ‘PIN pad’ se može koristiti za otključavanje VP80ES, baš kao i na mobilnom uređaju.

Kako biste umanjili neuspele pokušaje prijave i frustraciju, dodirnite taster „oko“ kako biste videli koju lozinku ste uneli. VP80ES dolazi u paketu sa putnom torbicom od neoprena i dva USB 3.2 Gen 1 adapterska kabla za jednostavno povezivanje sa računarima i drugim uređajima koji podržavaju USB Type-C2 ili Type-A, što ga čini savršenim suputnikom koji omogućuje mobilnu produktivnost i praktičnost kod korišćenja zaštićenih podataka i sadržaja kada ste u pokretu.

„Kako sve više i više ljudi nastavlja raditi od kuće i izvan zaštićene mreže kompanije, želimo pružiti korisnički prilagođene mogućnosti većeg kapaciteta na nivou vojne sigurnosti za mala i srednja preduzeća kako bismo kompletirali našu postojeću liniju zaštićenih USB diskova“, izjavio je Oscar Escayola Kaloudis , EMEA Flash Business menadžer u kompaniji Kingston. “IronKey Vault Privacy 80ES čini upravo to. Uz ekran osetljiv na dodir u boji, bezbroj sigurnosnih opcija i kompaktni dizajn, korisnici mogu zaista kontrolisati sve svoje podatke.”

Kingston IronKey Vault Privacy 80 eksterni SSD dostupan je u kapacitetima od 480 GB, 960 GB i 1920 GB i podržan je ograničenim trogodišnjom garancijom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingston pouzdanošću.

Izvor: Kingston

Komentarišite na forumu…

The post Kingston predstavlja eksterni SSD za zaštitu podataka sa ekranom osetljivim na dodir i hardverskom enkripcijom appeared first on Axe.rs.

Original Article

(Visited 6 times, 1 visits today)