Kingston FURY: Novo ime, prepoznatljive performanse

0
164

Kingston je nedavno prodao HyperX brend periferije koji više nije dio njihove ponude. Kingston se sada fokusira na ono što rade najbolje a to su RAM moduli pa je u sklopu preimenovanja svjetskoj javnosti predstavio radnu memoriju FURY te nastavlja proizvodnju kompetitivnih kao i premium proizvoda sa i bez RGB rasvjete.

FURY brand dolazi u tri verzije: Kingston FURY Impact, Kingston FURY Beast te Kingston FURY Renegade. Impact proizvodi odnose se na SO-DIMM format radne memorije koja se najčešće nalazi u laptopima te mini PC računalima kojima je ključna što manja dimenzija sustava. Kingston FURY Beast oznaka s druge strane označava memoriju standardnih DDR4 SDRAM dimenzija koja će zadovoljiti gaming scenu svojim performansama sa do 3733 MHz brzine. Na kraju tu su i Kingston FURY Renegade moduli namijenjeni entuzijastima koji žele izvući maksimum iz svog sustava te podržavaju brzine do 5333 Mhz pod DDR4 standardnom. Za ovu memoriju naravno trebate i ostatak računala koji ju može iskoristiti do punog potencijala.

HyperX je nekoliko godina bio podbrend za Kingstonovu gaming orijentiranu radnu memoriju sa kompetitivnim radnim taktovima i latencijama. Najnoviji rebrand donosi nam pojednostavljenje linije proizvoda koji ih razdvajaju na one namijenjene gaming tržištu kao i one koji ciljaju entuzijaste koji žele izvući maksimum iz svojih sustava.

Sve memorije dolaze u prepoznatljivom dizajnu kakav Kingston koristi za svoju gaming liniju, a mogu se dobiti u standardnom ili RGB izdanju, za one koji žele dodatno personalizirati svoj build. Imajte na umu da najbrži moduli dolaze samo u konfiguraciji bez RGB-a.

Kingston FURY Beast moduli se pak mogu naći s kapacitetima od 8 do 32 GB za jedan, od 16 do 64 GB za dva te od 32 do 128 GB za četiri modula. Bilo da je riječ o verzijama sa ili bez RGB-a, radne brzine kreću se od 2666 do 3733 MHz, kako smo već spomenuli, dok se latencije penju sa frekvencijama, od CL15 do CL19. Kingston FURY Beast RAM moduli namijenjeni su mainstream kupcima, te tehnički zamjenjuju dosadašnju HyperX Fury seriju.

Za one koji žele najbolje na tržištu, Kingston FURY Renegade pomiču granicu performansi, no svakako imajte na umu da vam treba kompatibilan ostatak sustava za postizanje maksimalnih brzina. Kombinacije su jednake kao i kod Kingston FURY Beast serije, odnosno od 8 GB za jedna modul sve do 128 GB za kombinaciju sa četiri modula. No, ovdje imamo opciju kupnje i čak osam modula zajedno za ukupni kapacitet od 256 GB koji možete iskoristiti primjerice na AMD Threadripper ili Intel Extreme platformama. Kada pričamo o brzinama, RGB verzija kreće od 3000 pa sve do 4600 MHz sa latencijama od CL15 do CL19. Verzija memorije bez RGB rasvjete nešto je fleksibilnija te kreće od 2666 MHz, sa maksimalnim brzinama od nevjerojatnih 5333 MHz. Latencije se kreću od CL13 do CL20, zajedno sa brzinama.

Na kraju tu su Kingston FURY Impact SO-DIMM moduli sa kapacitetima od 8 – 32 GB za jedan ili 16 do 64 GB kao par modula, te nude brzine od 2666 do 3200 MHz. Idealni su za upgrade memorije laptopa, no svakako provjerite kompatibilnost vašeg sustava prije upgradea. Kingston nudi vlastiti konfigurator koji može pronaći idealnu memoriju za vaš laptop na temelju šifre proizvoda.

Imajte na umu da ako vaš sustav radi na integriranoj APU grafici, brža radna memorija imati će značajan i primjetan utjecaj na performanse pa svakako za upgrade provjerite maksimum koji vaša matična ploča službeno podržava ili provjerite pomoću serijskog broja u Kingstonovom konfiguratoru u slučaju kompletnog OEM sustava.

Original Article