Kinezi žele sudski zabraniti proizvodnju iPhonea 13

0
212

U trenutku kada se Apple sprema lansirati svoj novi iPhone (13?), kineska tvrtka za umjetnu inteligenciju Xiao-i, službeno poznata kao Shanghai Zhizhen Network Technology Co, podnijela je sudsku tužbu kojom želi zaustaviti produkciju novog telefona prije nego što krene u prodaju.

Xiao-i tvrdi da je Apple bez dozvole koristio njegov patent za chat robota koji se našao u digitalnoj asistentici Siri pa stoga želi da sud zabrani Appleu prodaju iPhoneova, iPadova i drugih uređaja u koje je integrirana Siri u Kini.

Prema pisanju nekih kineskih medija, Apple se za razliku od prijašnjih sličnih slučajeva ne želi boriti na sudu osporavanjem tvrdnje tvrtke Xiao-i, već je spreman na nagodbu, no tu vijest je odmah demantirao.

"Razočarani smo što je Xiao-i Robot podnio još jednu tužbu. Radujemo se što ćemo iznijeti činjenice sudu i nastavit ćemo se fokusirati na isporuku najboljih proizvoda i usluga u svijetu svojim klijentima ”, navodi se u priopćenju Applea koje prenosi South China Morning Post.

Teško je vjerovati da Xiao-i može postići na sudu ono što nisu uspjele brojne tvrtke u prošlosti s kojima je Apple vodio pravne bitke, no ekipi iz Cupertina se sigurno ne bi dopalo kada bi izgubio jedno tako veliko tržište kao što je Kina.

Original Article