Kimi i Antonio u Alfa Romeo Racing timu

Na Svetskom šampionatu Formule 1 za 2019. godinu dva brenda koja su među onima sa najdužom istorijom u motosportu – Sauber i Alfa Romeo – će se vratiti na staze širom sveta sa svetskim šampionom iz 2007. godine Kimijem Raikonenom (Kimi Räikkönen ) i mladim Italijanom Antonijom Đovinacijem (Antonio Giovinazzi ) koji će voziti za tim Alfa Romeo Racing, prethodno poznat kao tim Alfa Romeo Sauber F1.

Samo godinu dana nakon svog osnivanja 24. juna 1910. godine, Alfa Romeo je debitovao na zvaničnom takmičenju, osvojivši prvu trku na vreme u Modeni. Od tada, sportska legenda brenda gradila se kroz niz pobeda i plasmanima u prva tri na mnogim međunarodnim šampionatima, uključujući i Formulu 1.

U 2019. godini, bolidi tima Alfa Romeo Racing poneće detelinu sa četiri lista, oznaku koja je stekla svoj ugled kroz istoriju i koja je od 1923. simbol najbržih Alfa Romeo modela. Dugoročno partnerstvo između kompanije Sauber i brenda Alfa Romeo kao glavnog sponzora pokrenuto je 2018. godine. Tokom proteklih godinu dana, tim je neprestano napredovao i završio šampionat na 8. mestu. Period saradnje je produžen, pri čemu su vlasnici i rukovodioci kompanije Sauber ostali nepromenjeni i nezavisni. Kao tim Alfa Romeo Racing, cilj je i dalje postizanje ambicioznih rezultata na takmičenju koje predstavlja vrhunac motorsporta.

Original Article