Kao što se i očekivalo, Google kombinuje Meet i Duo

0
65

Google – još jednom – obnavlja svoje napore za razmenu poruka, ovog puta kombinujući Meet i Duo u jednu aplikaciju.

PCPress.rs Image

Pripremite se za još jednu promenu Google poruka

Duo je popularna aplikacija za video pozive koju je Google objavio 2016. Meet je, u međuvremenu, sveobuhvatnija ponuda kompanije, podržava više platformi i pozicionirana je kao konkurent Zoom-u i Teams-u. Google sada spaja dve aplikacije, spajajući Duo-ovu bazu sa Meet-ovim imenom. Google-ovi napori za razmenu poruka najbolje se mogu opisati kao haotičan nered. Imamo pregled decenije i po lošeg donošenja odluka kompanije u prostoru za razmenu poruka. Google je pokrenuo, promovisao, a zatim ubio više proizvoda za razmenu poruka nego što većina ljudi može da prati.

Sa ovim najnovijim izmenama poruka, Google očigledno pokušava da uveri korisnike da će prelazak proći glatko i da neće izgubiti ništa: “U narednim nedeljama, dodaćemo sve Google Meet funkcije u aplikaciju Duo, tako da korisnici mogu lako da zakažu video sastanak u vreme koje odgovara svima ili da nastave da koriste video pozive da bi se odmah povezali sa osobom ili grupom. Kasnije ove godine, aplikaciju Duo ćemo preimenovati u Google Meet, našu jedinstvenu uslugu video komunikacije širom Google-a koja je dostupna svima besplatno. Nema potrebe da preuzimate novu aplikaciju, ako ste korisnik Duo-a, jednostavno se uverite da imate najnoviju verziju Duo-a instaliranu na svom uređaju”.

Standardizacija Duoove baze koda takođe daje jasan uvid u Google-ove planove. Kao aplikacija za mobilne uređaje, Duo je ključni deo Android ekosistema. U stvari, kao deo kolekcije Google mobilnih usluga (GMS), to je obavezna komponenta za svaku kompaniju koja koristi Google-ov standardni Android OS na svojim uređajima. Nasuprot tome, korisnici moraju ručno da preuzmu Meet. Migriranjem Meet-ovih funkcija u Duo, a zatim promenom imena, Google će moći da iskoristi širok domet Duo-a. Ako bude uspešan, mogao bi da pomogne da se novi Meet podigne na potpuno nove visine.

Izvor: Androidauthority

The post Kao što se i očekivalo, Google kombinuje Meet i Duo first appeared on PC Press.Original Article