Kako tehnologija može unaprijediti usluge u pravnoj struci?

0
77
kako-tehnologija-moze-unaprijediti-usluge-u-pravnoj-struci?

Summary

Važan dio odnosa između odvjetnika i klijenta je način na koji ta dva faktora komuniciraju. Ako je komunikacija i dalje vremenski zahtjevna i dvostruka za klijenta, on će u nekom trenutku prestati željeti surađivati s vama. Promislite iz perspektive vašeg […]

Kako tehnologija može unaprijediti usluge u pravnoj struci?

Važan dio odnosa između odvjetnika i klijenta je način na koji ta dva faktora komuniciraju. Ako je komunikacija i dalje vremenski zahtjevna i dvostruka za klijenta, on će u nekom trenutku prestati željeti surađivati s vama.

Promislite iz perspektive vašeg klijenta. Imaju ongoing sudski postupak i trebaju pratiti njegov napredak, ali to im je izrazito teško. Pozivi njihovom odvjetniku završavaju na govornici, a e-mailovi ostaju bez odgovora. Odvjetnik se vraća sa odgovorom tek nakon jednog ili više dana. Ažuriranja su rijetka i često nepotpuna. Klijent može osjećati potrebu da zakazuje sastanke uživo samo kako bi bolje razumio svoj slučaj.

Na primjer, zamislite situaciju gdje klijent radi na novom ugovoru o zapošljavanju sa svojim odvjetnikom, ali postupak editiranja je kompliciran. Klijent nikada nije siguran koju verziju dokumenta trenutno pregledava i ponekad ćete započeti s novim setom izmjena prije nego što je klijent započeo s prethodnom verzijom. To je recept za frustraciju.

Zato je neophodno da odvjetnici unaprijede svoju tehnologiju kako bi olakšali komunikaciju s klijentima. Postoji velika mogućnost da se uz pomoć tehnologije umjetne inteligencije komunikacija između odvjetnika i klijenata ubrza, preciznija i isplativija.

Komunikacija je ključ zadovoljnog klijenta. To je drugačiji svijet čak i u odnosu na prije desetak godina, kada govorimo o sve većoj tehnološkoj sofisticiranosti komunikacije između odvjetnika i klijenata. Razgovori postaju manje formalni i više opušteni. Postoji mnogo različitih načina na koje odvjetnici i klijenti mogu ostati u stalnom kontaktu.

Na primjer, klijentski portal pruža sigurnu web lokaciju za razmjenu dokumenata i e-mailova između odvjetnika i klijenata. Odvjetnici i klijenti mogu održavati razgovor putem internih Slack kanala. Ako odvjetnik treba pojasniti nešto klijentu, moguće je da će to riješiti putem platformi kao što su Zoom ili Microsoft Teams i dobiti odgovor u roku od nekoliko minuta.

Dolazak gotovo trenutne komunikacije također poboljšava kvalitetu razgovora između odvjetnika i klijenata. Razgovor između odvjetnika i klijenta više ne počinje s pitanjem „Dobro, gdje smo sada?“ Svi su već na istoj stranici. S toliko raznih načina komunikacije dostupnih, klijent je puno više uključen u napredak svog slučaja.

Umjetna inteligencija je sljedeći korak naprijed. Prema izvještaju „Future of Professionals“, anketa koja je provedena među 1.200 profesionalaca u Sjevernoj Americi, Južnoj Americi i Ujedinjenom Kraljevstvu, istraživanje sudionika je pokazalo da se unapređenje komunikacije s klijentima i interna korisnička podrška smatraju najvažnijim područjima u kojima umjetna inteligencija može donijeti atraktivne koristi i za odvjetničke tvrtke i za internu korisničku podršku.

Potencijal umjetne inteligencije za unapređenje komunikacije između odvjetnika i klijenata je ogroman. Postoji nekoliko načina na koje umjetna inteligencija može poboljšati današnje tehnologije koje se koriste u pravnim komunikacijama i postati standardno sredstvo pravne komunikacije u budućnosti. Među tim načinima su:

– Automatizirano pisanje i uređivanje komunikacija s klijentima. Umjetna inteligencija može ponuditi temeljni predložak za izradu izvještaja o napretku slučaja i time značajno olakšati pisanje izvještaja.

– Poboljšana čitljivost. Izazov s kojim se suočavaju pravne tvrtke u komunikaciji s klijentima je osigurati da odvjetnici jasno prenesu ključne informacije koje će klijent razumjeti i obraditi.

– Komunikacija koja je ažurnija. Jedna stvar koju klijenti obično žele od svojih odvjetničkih tvrtki jest biti „up to date“. Frustrirajuće je kada klijent dobije samo povremene sažetke o tomu gdje se njihov slučaj nalazi u sudskom sustavu ili koja je situacija s pregledomakvizicije.

Umjetna inteligencija ima potencijal poboljšati ove aspekte komunikacije između odvjetnika i klijenata, čineći ih bržima, preciznijima i efikasnijima.

Read More