Kako omogućiti God Mode u operativnom sistemu Windows 11 ili 10

0
175

Što noviji i sjajniji Windows korisnički interfejs postaje, sve je teže pristupiti njegovim najnaprednijim (i često važnim) postavkama.

PCPress.rs Image

Dobijte lak pristup desetinama naprednih postavki

Windows 11, kao i Windows 10 pre njega, pokušava da vas uvede u novi Settings meni modernog izgleda, dok sahranjuje, ali ne i eliminiše staromodni Contol Panel, koji i dalje sadrži mnogo važnih opcija. Čak i ako pokrenete Control Panel, možda ćete imati problema sa pronalaženjem određene postavke koju tražite. Na primer, da biste promenili environment variables (koje utiču na aplikacije koje možete pokrenuti iz bilo kog direktorijuma preko komandne linije), morate da odete na Settings->System->About->Advanced System Settings or Control Panel->System->Advanced System Settings, a zatim kliknite na dugme Environment Variables.

Dobra vest je da možete omogućiti da vidite kompletnu listu direktnih prečica tako što ćete uključiti „God Mode“ ili, tačnije, kreirati folder „God mode“. Nažalost, ovaj način rada nije tako moćan kao oni koji se nalaze u video igrama, gde možete proći kroz zidove, biti nepobedivi ili nabaviti svako oružje. Ali God Mode u operativnom sistemu Windows 11 ili Windows 10 može vas jednim klikom dovesti do podešavanja štampača ili Bluetooth -a. Evo kako da ga omogućite u operativnom sistemu Windows 11 ili 10:

  1. Kliknite desnim klikomna desktop i izaberite New->Folder;
  2. Imenujte folderna sledeći način: GodMode. {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Ime će nestati kada završite;

  1. Otvorite folder. Primetićete više od 200 menija za podešavanje koje možete izabrati, organizovanih u kategorije kao što su Security i Maintenance i Power Options;
  2. Možete uraditi drag and drop individualne prečice na desktop ako želite još brži pristup. Na primer, ako želite one-click pristup “Manage audio devices” meniju, prevucite ga na desktop tamo ćete imati namensku prečicu.

Imajte na umu da se ikona foldera za God Mode može u nekom trenutku promeniti, možda nakon ponovnog pokretanja. Kako god izgledao folder, God Mode zaista štedi vreme.

Izvor: Tomshardware

The post Kako omogućiti God Mode u operativnom sistemu Windows 11 ili 10 first appeared on PC Press.Original Article