Kako će Microsoft ubiti Flash Player u browserima

0
40


Kao što dobro znate, Adobe je potvrdio da će Flash Player biti službeno "penzionisan" 31. decembra 2021. što znači da za njega više neće izdavati bezbednosne zakrpe i druge nadogradnje. Takođe je rekao da sarađuje sa partnerima kako bi se prebacio na novi standard poput HTML5, a među njima se nalazi i Microsoft.
Na blogu Microsoft-a, programska menadžerka Suchithra Gopinath pojašnjava kako će Microsoft to učiniti, odnosno "ubiti" Flash Playeer u svojim aplikacijama.
Internet Explorer i Edge od decembra više neće dobijati bezbednosne nadogradnje, dok će u verziji Edge-a na pogon Chromium-a podrška biti blokirana od januara sledeće godine.
"Nadogradnja pod nazivom Update for Removal of Adobe Flash Player će biti dostupna putem funkcija Microsoft Update Catalog, Windows Update i WSUS, koja će trajno ukloniti Adobe Flash Player kao komponentu u Windows OS uređajima", objašnjava Microsoft i kaže da ukoliko želite da uklonite Adobe Flash Player iz svojih sistema pre kraja podrške, moći ćete to da učinite preuzimanjem u Microsoft Update Catalog-u ove jeseni.
Nadogradnja će biti opciona u Windows Update i WSUS početkom 2021. godine i preporučivaće se nekoliko meseci kasnije.
"Trebate da znate da će ta nadogradnja biti permanentna i neće moći da se deinstalira", kaže Suchithra.

IT vestiOriginal Article