Kada postane besplatan, Rocket League neće zahtevati PS Plus i Switch Online pretplate za igranje

0
104

Kada je Epic Games prisvojio studio Psyonix, a nakon toga i najavio da će Rocket League trajno postati besplatan za igranje sa preseljenjem na Epic Games Store, mnogi su pomislili da će se benefiti odraziti samo na igrače putem PC platforme.

Međutim, to nije slučaj, pošto blagodeti dobijaju i igrači na drugim platformama, kao što su Playstation 4 i Nintendo Switch. To se pre svega ogleda na troškove koji idu zarad mutliplejer igranja. Na PS4 sistemima je trenutno za igranje Rocket League potrebno posedovati PS Plus pretplatu, dok je za Switch potrebno imati aktivni NSOnline servis.

Kada Rocket League postane besplatan za igranje, igrači neće morati da se pretplaćuju na ove servise, već će multiplejeru pristupati besplatno, kao što će i sama igra biti.

Mimo ove dobre vesti, Psyonix je u posebnom blogu otkrio da će sezone biti dosta prostije organizovane i da će se sve odvijati po istom rasporedu, počevši od prve sezone. Potpuno novi kompetitivni rank takođe uleće na teren, gde Grand Champion više neće biti najviši, već će biti podeljen u tri stupnja, a najbolji od najboljih će se naći u Supersonic Legend grupi.

Kada je rank u pitanju, bitno je znati da nećete na više platoformi morati da se borite za individualno dostizanje najvišeg ranka, već zahvaljujući međuplatformskoj progresiji igranje na svakoj platformi vodi jedan nalog ka vrhu.

The post Kada postane besplatan, Rocket League neće zahtevati PS Plus i Switch Online pretplate za igranje appeared first on PLAY!.

Original Article