Kada po svojim potrebama sat dizajnira helikopterski pilot: Hamilton Khaki Aviation Pilot Air-Glaciers Special Edition

0
39
kada-po-svojim-potrebama-sat-dizajnira-helikopterski-pilot:-hamilton-khaki-aviation-pilot-air-glaciers-special-edition

Limitirana izdanja satova ponekad mogu biti pomalo bezvezna. Obično ih prave poznate ličnosti koje su plaćene da rade sa brendom i nemaju stvarnu vezu sa satom, ali poslednje specijalno izdanje Hamilton Khaki Aviation Pilot je malo drugačije.

Napravljen je uz direktan doprinos pilota helikoptera gorske službe spasavanja Air-Glaciers. Što se tiče partnerskih odnosa brenda, mislimo da je ovo vrlo kul saradnja.

Naravno, Hamilton ima dugu avijacijsku istoriju koja datira još od 1918. godine kada su neki od prvih pilota poverili svoje poverenje satovima i navigacionim instrumentima ovog brenda. Tačnost je ključna kada se radi o usluživanju avijacione zajednice, a u spasilačkim situacijama i ekstremnim okruženjima, ova potreba za tačnošću je još više pojačana.

Air-Glaciers je jedna od najnaprednijih organizacija za spasavanje helikopterima na svetu. Operiše na švajcarskim Alpima i pruža hitne medicinske usluge, uključujući brzu reakciju helikopterskom i avionskom službom hitne pomoći za transport kritično bolesnih ili povređenih pacijenata do bolnica.

Hamilton Khaki Aviation Pilot Air-Glaciers Special Edition

Kada su kreirali specijalno izdanje Khaki Aviation Pilot, Hamiltonovi dizajneri i tim Air-Glaciers pomno su razmatrali svaki detalj sata tokom procesa dizajniranja. Od materijala do funkcionalnosti, svaki aspekt reference pažljivo je razmatran kako bi se osigurala optimalna tačnost i pouzdanost na terenu.

Za kućište sata od 42 mm odabran je titanijum zbog svojih hipoalergenih osobina i odnosa jačine i težine. Odabirom titanijuma težina sata je smanjena za 45 odsto. Ekipe Air-Glaciers provode duge dane na spasavanjima, pa je udobnost ključna.

Ova verzija Khaki Aviation Pilot sadrži plavi brojčanik i super čitljive bele indekse, brojeve i kazaljke. Specijalno izdanje Air-Glaciers razlikuje se od standardnog modela crveno-belom prugastom kazaljkom za sekunde. Khaki Aviation Pilot Air-Glaciers sadrži Hamiltonov Swiss Made H-30 automatski mehanizam sa rezervom snage od 80 sati i Nivachron balansom opruge za bolju otpornost na magnetna polja, temperaturne varijacije i udarce.

Hamilton Khaki Aviation Pilot Air-Glaciers Special Edition

Kako bi se poboljšala nosivost, najlonski spoljašnji, kožom postavljeni Velcro kaiš sa potpunim podešavanjem za prilagođavanje dodatno smanjuje težinu u poređenju sa metalnom narukvicom. Referenca specijalnog izdanja dolazi i sa dodatnim kaišem od antilop nubuka i ekskluzivnim Pelican Ruck Case R40 pakovanjem.

Khaki Aviation Pilot Air-Glaciers je dostupan u prodavnicama i online odmah, po ceni od £1285.

Read More