Iako sa ovim imenom ne susrećemo toliko kroz svakodnevni govor, kompanija JVC je poprilično dobro pozicionirana na tržištu elektronike. Ipak razlog manjeg pominjanja ovog brenda jeste „opsednutost“ trenutno vodećim brendovima poput Samsunga, LG-ja ili Sony-ja. Uprkos svim tim imenima, JVC proizvodi još uvek jako kvalitetne uređaje gde između ostalog spadaju i TV uređaji. Iako smo pominjali da Smart tehnologija uveliko napreduje na tržištu televizora, nedavno smo testirali model iz kompanije JVC, a da opet to nije pametni TV uređaj. Reč je o modelu JVC LT-32VH42K.

Nema puno razlika među TV uređajima bar kada je reč o modernim uređajima. Tako u ovom slučaju sa prednje strane dominira veliki ekran uokviren malo debljim okvirom nego što je to bio slučaj sa nekoliko prethodnih modela. Takođe i ekran je nešto manji pa debljina okvira nešto više dolazi do izražaja. Kako god, na njoj nema nekih naglašenih detalja izuzev logoa kompanije koji se nalazi sa donje strane. Poleđina je napravljena od čvrste kvalitetne plastike koja je matirane crne boje. Kvalitet jeste dobar, jedini nedostatak jeste lako prikupljanje prašine sa zadnje strane. Ipak zadnja strana nije toliko minimalistička koliko smo mi to očekivali, mada iskreno ta očekivanja proističu iz nekoliko prethodno testiranih modela koji su imali takav koncept.

JVC LT-32VH42K

Na sredini panela nalazi se VESA konektor koji omogućava kačenje uređaja na zid ili na metalni držač. U donjem delu su smešteni zvučnici za reprodukciju zvuka ukupne jačine 12W ili po 6W za svaki zvučnik ponaosob. Kvalitet zvuka je prosečan, jačina solidna te po pitanju ovog segmenta nemamo nekih zamerki. Bilo kako bilo zvuk je onakav kakav je inače kod TV uređaja, najbolje uz TV idu modeli kućnog bioskopa za bolji doživljaj. Konektori koji se nalaze na uređaju su smešteni na zadnjoj strani i nisu ničim prekriveni niti zaštićeni. Od novijih konektora smo zatekli 2 HDMI konektora kao i jedan USB konektor što nam je u početku bilo najvažnije. Naravno prisutni su konektori za antenu, zatim kompozitni, SCART, PC/VGA i izlaz za slušalice koji može da se iskoristi i za neki audio sistem koji se povezuje putem 3.5mm konektora. LAN konektora nije bilo, mada nismo to ni očekivali jer nije reč o Smart TV uređaju. WiFi modul je takođe izostavljen, ali nam ove mogućnosti malo nedostaju.

JVC LT-32VH42K

JVC LT-32VH42K

JVC LT-32VH42K

JVC LT-32VH42K

Sa donje strane je montirano jedno klasično četvrtasto postolje koje je dosta široko, napravljeno od plastike i pruža odličan oslonac. Boja je crna i sjajna što je opet podložno brzom nakupljanju prašine. Razlika ovog uređaja sa prethodno testiranim modelima jeste veličina ekrana. Sada smo dobili TV sa nešto manjim ekranom koji ima dijagonalu 32 inča. Ekran dolazi sa HD rezolucijom koja izgleda veoma dobro, ali nam malo nedostaje puna HD rezolucija sa prethodnih modela. Ipak kvalitet ekrana je dobar, ekran pruža oštru i kvalitetnu sliku sa dobrim pozadinskim osvetljenjem. Tokom testiranja smo isprobali više načina upotrebe uređaja kao što je gledanje filmova, gejming i slično. U vidu klasičnog gledanja TV sadržaja, uređaj se bez problema nosi sa svim zahtevima. Gejming i gledanje filmova su protekli takođe odlično, slika je kvalitetna ali opet malo nam nedostaje FullHD rezolucija zbog boljeg prikaza detalja. Sve u svemu uređaj se odlično snalazio u ovim situacijama.

JVC je na ovom modelu instalirao nekoliko vrlo zanimljivih dodataka koji su između ostalog omogućili korišćenje USB konektora. Jedna od nama zanimljivih opcija jeste mogućnost snimanja sadržaja na USB memoriju, jedino što je bilo nama neophodno jeste da USB memorija ima veći kapacitet. Pomoću opcije snimanja, nakon povezivanja USB memorije, mogli smo da memorijskom medijumu da zabeležimo naše omiljene filmove, TV sadržaje i slično što smo vrlo često radili. Druga mogućnost upotrebe USB konektora jeste pamćenje svih opcija i podešavanja, omiljenih kanala i ostalog na USB memoriju stoga smo određena podešavanja mogli da koristimo na ostale JVC TV uređaje ili jednostavno da koristimo određena podešavanja ukoliko je nešto izmenjeno. Mnoge radnje su olakšane višejezičnim interfejsom koji podržava veliki broj jezika gde spada između ostalog i naš jezik.

JVC LT-32VH42K

JVC LT-32VH42K

 

Zaključak:

S obzirom da smo na testiranju imali jedan uređaj koji dolazi iz srednje klase, nije bilo toliko zamerki. Kvalitet ekrana je dobar mada bi bilo bolje da je u pitanju FullHD rezolucija, no ništa strašno. Uređaj je dobrog kvaliteta, Smart tehnologija nije dostupna, ali može da se nadomesti pomoću Smart TV box uređaja dok je dostupno puno opcija za snimanje sadržaja. Cena uređaja je oko 25.000RSD što je sasvim pristojna cena spram mogućnosti uređaja.

 

Specifikacije:

Zvanični sajt proizvođača: http://jvctv.eu

Article source: https://www.itnetwork.rs/jvc-lt-32vh42k/