JVC lansira prve 48 Gbps 8K laserske projektore

0
206

JVCKenwood USA je najavio lansiranje tri nova laserska 8K projektora koji su namijenjeni kućnim kinima i osim što sadrže laserski izvor svjetlosti iduće generacije, prvi u svijetu dolaze s 48 Gbps 8K HDMI 2.1 inputima.

Tri nova laserska projektora serije D-ILA (Direct-Drive Image Light Amplification) pridružuju se JVC-evoj Procision seriji, a za visoku svjetlinu slike brine se nova generacija BLU-Escent laserske diode koja, kako kažu, omogućuje dinamičku kontrolu svjetline na izvoru, a ne putem mehaničkog otvora konvencionalnih izvedbi. Stoga navode da je projektor u stanju "reproducirati slike bliže ljudskoj percepciji", a izvor svjetlosti se također može pohvaliti i dugim vijekom trajanja do 20.000 sati.

Tu su i nativna podrška za HDR10+ za poboljšane dinamičke performanse, dok Frame Adapt HDR i Theater Optimizer tehnologije/modovi mogu unaprijediti sliku analizom drugih HDR sadržaja.

Svjetlina može ići do 3.000 lumena, a dijagonale slike mogu biti između 60 i 300 inča, a projektori dolaze i s podrškom za širi DCI-P3 raspon bolja.

Cijena najjačeg modela DLA-NZ9 iznosi 24.999,95 dolara, odnosno oko 157.762 kn.

Više informacija i tehničkih detalja možete saznati na ovoj poveznici.

Original Article