JužnijeTužnije i Aspera Esports obezbedili plasman za LAN završnicu nacionalnih kvalifikacija!

0
44
juznijetuznije-i-aspera-esports-obezbedili-plasman-za-lan-zavrsnicu-nacionalnih-kvalifikacija!

U nedelju su se odigrale prve nacionalne CS:GO kvalifikacije za svetski IeSF šampionat, preko kojih su JužnijeTužnije i Aspera Esports obezbedili plasman za LAN završnicu, koja će se 11. marta održati u prostorijama Srpskog Saveza Elektronskih Sportova i Esportova!

Na prvim kvalifikacijama okupilo se devet ekipa, a prošlogodišnji šampioni, iNation, nisu se pojavili zbog drugih obaveza. To je otvorilo mesta za neka malo nova lica, što su najbolje iskoristili JužnijeTužnije i Aspera Esports.

Obe ekipe su juče prikazale najbolje formu, zbog čega su i uspele da se domognu do finala, koje se igralo za bolji seed na završnici. Veće šanse smo dali ekipi Aspera, koja zajedno nastupa već nekoliko meseci, ali je JužnijeTužnije uspeo da napravi još jedno iznenađenje i tako sebi potencijalno omogući lakšeg protivnika.

Gotove su prve CS:GO nacionalne kvalifikacije na kojima je pobedila ekipa JužnijeTužnije, savladavši @AsperaEsport u finalu.

I pored poraza, obe ekipe su obezbedile prolaz na LAN završnicu koja će se odigrati 11. marta!

— Sportski Esports Savez Srbije (@sese_org_rs) February 19, 2023

Naredne kvalifikacije zakazane su za 4. mart, dok će se veliko finale odigrati 11. marta! Da li će iNation opet predstavljati Srbiju na IeSF šampionatu, ili ćemo ove godine navijati za neke nove momke?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More