Južna Koreja pretpostavlja da su severnokorejski hakeri upali u ličnu poštu predsedničkog osoblja

0
71
juzna-koreja-pretpostavlja-da-su-severnokorejski-hakeri-upali-u-licnu-postu-predsednickog-osoblja

PC Press Studio

PCPress.rs Image

Kancelarija južnokorejskog predsednika saopštila je da su najverovatnije severnokorejski hakeri upali u ličnu e-poštu jednog od njegovih članova osoblja uoči novog putovanja u Evropu.

PCPress.rs Image

Kancelarija južnokorejskog predsednika saopštila je da su severnokorejski hakeri upali u ličnu e-poštu jednog od njegovih članova osoblja. Kancelarija je saopštila da je napad uticao samo na lični nalog neidentifikovanog zaposlenog koji je prekršio bezbednosne protokole delimično koristeći komercijalne usluge e-pošte tokom obavljanja službenih dužnosti. Zvaničnici nisu precizirali koja vrsta informacija je ukradena iz lične pošte ali su naglasili da ukupan sistem bezbednosti kancelarije nije pogođen.

Severna Koreja vodi ogroman hakerski program koji podržava vlada i koji je optužen za veliku krađu novca, često u kriptovalutama kako bi se finansiralo nelegalno nuklearno oružje i raketni program uprkos međunarodnim sankcijama koje predvodi SAD. Hakeri koje podržava Severna Koreja takođe su optuženi za krađu infromacija od spoljnih vlada, preduzeća i istraživačkih centara.

Iako je Severna Koreja negirala, sve ukazuje da je bila povezana sa velikim sajber napadima i upadima tokom proteklih godina koji su paralisali severni deo južnokorejskih finansijskih institucija. Takođe im se na teret stavlja veliki hakerski napad na Sony 2014. godine.

Izvor: usnews.com

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.