Jurassic World Aftermath

0
237

Nenamerno, Coatsink je možda upravo napravio najsmešniju Oculus Quest igru do sada. Ne zato što je smešno loša – zapravo je veoma dobra – već zato što bi gledanje lјudi koji je igraju trebalo da bude novi sport za gledaoce. Ako želite da vidite i čujete članove vaše porodice, kako viču, skaču i drhte u strahu dok nose smešni VR šešir, onda vam to Jurassic World Aftermath pokriva.

Jurassic World Aftermath vidi igrače koji se ponovo vraćaju na Isla Nublar. Ako nas je prošla godina naučila jednoj stvari, sasvim je verodostojno da lјudi nastave da idu na isto mesto uprkos jasnim dokazima i brizi o zdravlјu i bezbednosti. Pripremite se za šok i zaista užas, jer stvari idu strašno po zlu.

Početak vas vidi kako se naknadno izvlačite iz olupine vašeg aviona i nalazite sami sebe negde gde zaista ne želite da budete; zaroblјeni u naučnom objektu na ostrvu. Dr Henry Wu se vratio i njegova kohorta naučnika radila je igranje neugledne naučne stvari koje ćete naići na pogrešnom kraju. Srećom, jedna od osoba odgovornih za opasnosti od dinosaurusa, dr. Mia Everett, na raspolaganju vam je da vas vodi putem radija i pomogne vam dok se probijate kroz zapuštene hodnike zaražene grablјivicama.

Jurassic World Aftermath izgleda fantastično u VR-u, opredelјujući se za celinski osenčeni izgled Borderlands-a koji izuzetno dobro deluje. Uprkos stilizovanoj vizualnoj građi, celokupno iskustvo je divno impresivno, a na Oculus Quest 2, čak i sa podešenim komfornim podešavanjima do kraja, uopšte nismo doživeli nikakvu bolest kretanja uprkos besplatnoj lokomociji igre.

Jurassic World AftermathU osnovi, Jurassic World Aftermath ima jedan glavni trik što se tiče igranja. Ako ste ikada igrali Alien: Isolation, odmah ćete shvatiti koncept za koji se Coatsink odlučio. Skrivanje u ormarićima i ispod stolova je redovno, dok pokušavate da ponovo aktivirate snagu objekta, hakujete računare i otkrijete informacije, istovremeno pokušavajući da vas ne uhvati trojka visoko svesnih grablјivaca. Pozicioni zvuk Aftermath-a krajnje je fantastičan i provodićete vreme osluškujući zvučni signal koraka u susednoj sobi.

GamePlayJednom kada otklјučate sposobnost, možete da odvratite pažnju tih jurskih grablјivaca pokrećući komade elektronske opreme, a radio i tanki zvučnici pokazali su se vrlo korisnim alatima za ne umiranje. Velike su šanse da ćete umreti, pa čak i ako ste spremni za događaj, ovo su neke od najefikasnijih, zaista zastrašujućih smrtnih slučajeva u igrama. Nikada nismo skakali ili vapili na isti način igrajući bilo šta drugo.

Jurassic World AftermathZa efikasnost tih smrtnih slučajeva u velikoj meri je zaslužna zapanjujuća atmosfera koju je Coatsink stvorio. Verovaćete da se krećete po Jurassic World-u zahvalјujući nesmetanim usputnim zvukovima i pozicijskom zvuku, kao i izvrsnom soundtrack-u koji u svakom trenutku izaziva osećaj dubine i drame. Pored toga, visokokvalitetna glasovna gluma, kako Dr. Everett-ove Laura Bailey, tako i različitih članova Jurassic Park glumačke ekipe koji se vraćaju, daje Aftermath-u čas da ga cementira kao značajan deo Jurassic kanona.

Glavni problemi Jurassic World Aftermath-a je u tome što nema dovolјno raznolikosti, niti dovolјno same igre. Uprkos prodaji kao punog naslova, otkrićete da je to samo polovina priče o begu, sa predstojećom ekspanzijom 2021. godine koje će završiti priču. Pored toga, centralni Raptor-ov način igre koji izbegava postaje previše poznat kada dođete do poslednjeg dela. Kratko boravimo u mračnom podzemnom električnom objektu gde ste naoružani baterijskom lampom protiv gnezda Denis Nedry-a koji mrzi Dilophosaurus-a, ali to je prekratko, ako je efikasno, kršenje norme.

Kao domaćin lјubitelјa dinosaurusa, Jurassic World Aftermath razočarava prvenstveno zbog pojave premalog broja zvezda stvarne serije: izumrlih stvorenja. Raptor-i, Dilophosaurus i Compsognathus ovde su jedine redovne pojave, dok kratki pogled na T-Rex ili Pteranodon čini samo nešto više od otvaranja apetita. Nadamo se da će se drugi deo priče proširiti na zverinjak, posebno kada su Raptor-i i Dilopohosaurus tako dobro izrađeni, da ih njihova verodostojna animacija zaista dovodi do zastrašujućeg života. Imaćete svaku priliku da to proverite dok se opet spuštate ispod stola.

Jurassic World Aftermath spada među najbolјe primere potapajućih VR avantura, ali nedostatak raznolikosti u igranju, oštroumna postava i potreba da se sačeka zaklјučak poništava neka od izuzetnih dela Coatsink.a.

Dobro:

  • Fantastična atmosfera
  • Sjajni vizuelni elementi
  • Oseća se kao pravi komad Jurassic franšiza

Loše:

  • Igranje postaje ponavlјajuće
  • Moraćete da sačekate kraj priče

Jurassic World Aftermath was last modified: 18 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Jurassic World Aftermath appeared first on ITNetwork.

Original Article