Judgment

Yakuza serija dobija na popularnosti na Zapadu od kada je Yakuza 0 objavljen. Ovako smo upoznali seriju i apsolutno smo zavoleli tu igru. Fantastična priča, puno odličnih sporednih aktivnosti i zabavnog sistema borbe su nas satima držali u igri. Dok glavna priča o Yakuza seriji, uglavnom krajevi Goro i Kiryu-ovih priča, serija i dalјe traje sa Judgment, spinoff-om serije. Judgment će se osećati veoma poznatom obožavaocima Yakuze, ali ovde je dovolјno da se odvojimo od Yakuza igara da bi napravili ono što se nadamo da je početak fantastične nove serije igara.

Igrate kao Takayuki Yagami, nekada kriminalnog advokata koji je ostvario nije kriv presudu za čoveka od vrlo ozbilјne optužbe za ubistvo. Nažalost, sa novonastalom slobodom, čovek se odmah vraća kući i ubija svoju devojku, zapalivši kuću. Zbog toga, Yagami se posramio i osramotio i napušta posao u advokatskoj firmi. To je u redu, jer priča skače malo u vremenu i Yagami je sada sam i radi stvari za sebe. On se još uvek povremeno vraća u svoju staru advokatsku kancelariju i još uvek pokušava da otkrije istinu, ali sve izvan granica zakona. Ovo je kada se serijski ubica na slobodi u Kamurocho-u, dok tela uglavnom članova Yakuza, počnu da se gomilaju oko grada sa izvađenim očima. Yagami, zajedno sa nekim od njegovih prijatelјa pokušava da otkrije misteriju. Uprkos tome što se nalazite u istom univerzumu kao i Yakuza serija, nećete videti komade iz pomenutih serija (u najvećem delu, nećemo da kvarimo).

Glavna razlika između Yakuza serije i Judgment je u tome što je Yakuza serija bila uglavnom o unutrašnjem radu Yakuza bande.Iako ima dosta toga i ovde, Judgment se odigrava kao policijska procedura.Obilazite grad, uglavnom ispitujete svedoke i skuplјate dokaze dok pokušavate da sve delove sastavite zajedno.Tu se pojavlјuje najveći broj Judgments jedinstvenih istražnih mehanika. Prvo, kada istražujete mesto zločina, ući ćete u prvi pogled.Odavde ćete morati da pretražite područje sa pokazivačem dok ne naiđete na neko interesantno mesto.Prilikom isticanja, vi ćete saznati više o dokazu i on će se dodati vašem dosijeu.Ako ste igrali bilo koju od igara Phoenix Wright, to bi moglo da vam bude poznato.Navedeni dokazi će kasnije morati da se koriste ili na sudu ili dok se razgovara sa drugim lјudima kako bi se dokazalo da lažu ili da imaju veze sa onim što se dešava.Kao što se i očekivalo od ove serije, likovi, gluma i hvatanje pokreta su apsolutno fenomenalni, što vas čini brižnim za svakog lika u igri u trenutku kada ih upoznate.Igra ima i engleski dub koji je fantastičan.Pa, skoro fantastično -99% likova kojima je pozajmljen glas u igri čine fantastičan posao svojim glasom, ali postoji nekoliko, uglavnom uličnih siledžija ili boss-ova koji bi mogli da budu bolјi.Tako rečeno, nisu se osećali van prostora niti uništili iskustvo.

Ponekad u igri Judgment morate da pratite osumnjičene. Da biste to uradili, morate da ih pratite dok idu do svog odredišta.Pošto obično rade sumnjive stvari, često će se brzo okrenuti i prisiliti vas da se sakrijete.Obaranje stvari ili stvaranje mnogo buke će izazvati i njihovo okretanje.Ako izgubite iz vida vašu metu, odbrojavanje će početi tamo gde ćete morati ponovo da ih locirate ili ćete propustiti misiju.Ove sekvence su u redu, ali naš najveći problem je što ponekad idu previše dugo.Tu je i pitanje gde će ovi osumnjičeni koje kontrolišu AI početi bescilјno da lutaju unaokolo, okretati se i ići u drugom pravcu samo da bi se okrenuli ponovo i došli do svog odredišta.Ovo je uglavnom urađeno da vas drži na prstima i prisilјava vas da se sakrijete, ali to može da bude prilično neprijatno.Na kraju, na raspolaganju vam je bespilotna letelica koju možete koristiti da pratite i osumnjičene iz vazduha.

Tokom putovanja ili naravno tokom većine glavnih ili sporednih zadataka u Judgment igri, dobićete nasumične svađe sa uličnim razbojnicima, članovima Yakuza i još mnogo toga. Postoje dva borbena stava u koja možete ući. Crane i Tiger. Stav Crane se koristi za borbu protiv više neprijatelјa u jednom trenutku a stav Tiger se koristi za borbu protiv pojedinačnih neprijatelјa. Kombinovani sistem se lako uči jednostavnim pritiskanjem kvadrata i trougla. Takođe imate EX sistem. Kada napadnete neprijatelјe (ili upotrebom određenih potrošnih predmeta), merač će rasti. EX sistem vam omogućava da uradite jednu od dve stvari. Prvi je da možete pritisnuti R2 taster. Najbolјe je to da li se borite sa grupom razbojnika ili sa jednim neprijatelјem, sve vaše kombinacije i potezi teku zajedno tako savršeno da izgleda kao da gledate film borilačkih veština. Još bolјa su sva destruktivna okruženja.

Sve što nije pričvršćeno na pod može biti uništeno u borbi ili pokuplјeno i upotreblјeno kao oružje. Od bejzbol palica, saobraćajnih čunjeva, bicikala i još mnogo toga, možete uzeti oružje za ono što volimo da radimo najviše u zabavi je da se uhvatimo u koštac sa neprijatelјem, a zatim da upotrebimo dugme za bacanje i da ih pošalјemo kroz prozor pogodne prodavnice ili restorana. Onda možete da se borite unutra i uništite celu unutrašnjost zgrade šalјući staklo, stolove, stolice i police pune hrane koje lete svuda. Verovatno smo ovo uradili hilјadu puta i nikada ne dosadi. Postoje i poeni u igri gde će određene bande napasti grad i na ekranu će se pojaviti merač pretnji. Počevši od 100%, naći ćete da će se šanse za borbu sa bandama povećati desetostruko. Da biste sklonili bandu sa leđa, moraćete da pronađete i pobedite boss šefove u gradu. Ovi boss-evi su izuzetno moćni i mogu svojim napadima značajno da smanje vaše zdravlјe.

Kada je u pitanju igra otvorenog sveta, svet mora da je karakter sam po sebi. Postoji mnogo igara otvorenog sveta kao što su Agents of Mayhem, gde je sam grad potpuno dosadan, bez ikakvog života ili uzbuđenja i samo je pozadina za igru. Kamurocho je divan grad uprkos činjenici da smo ga već videli u Yakuza igrama. Sam grad je živi dišući karakter pun lјudi, radnji i prodavnica u koje možete ući i prelepe pejzaže, naročito noću. Šetajući gradom noću i gledajući sve neonske svetilјke, LED znakovne ploče je fantastično iskustvo. Naći ćete se da se gubite u ovom svetu, potpuno zaboravlјate svoj trenutni cilј, jer samo želite da hodate okolo i posmatrate sve. Još bolјe je to što igra podstiče istraživanje, jer možete da pokrenete sporedne zadatke ili možete da upoznate nove prijatelјe, samo išavši na određena mesta na mapi.

Čak i bolјe, baš kao i kod igara Yakuza, je to da ima dosta popratnih aktivnosti koje treba da se završe pored glavne priče. Lako možete provesti desetak sati samo sa sporednim aktivnostima. Iako nije onoliko koliko Yakuza 6 ili čak Iakuza 0, još uvek ima dosta toga da se igra kao stare Sega arkadne igre u Club-u Sega, igra pikado, prilagođava vaš dron za trke ili završavaju različite misije sa prijatelјima i sistemima za posao. Naravno, tu su i NLO lovci koji nikada neće uhvatiti ništa. Ima mnogo lјudi koje možete da sretnete i postanete prijatelјi u Kamurocho-u. Oni mogu da budu vlasnici prodavnica, zaposleni u prodavnicama, ili slučajni lјudi koje srećete tokom glavne priče. Svaki od ovih likova ima svoje priče i svoje probleme sa kojima možete da im pomognete. Što im više pomognete, više ćete steći njihovo poverenje i možete da zaradite privilegije u tom procesu. Osim SP-a koji se koristi za nadogradnju glavnog lika, možete da dobijete popuste u raznim trgovinama ili čak mogu da vam pomognu u borbama. Ako se borite sa nasumičnim nasilnicima u blizini njihove lokacije, možete iskoristiti poseban EX napad gde će vam oni u nekom trenutku pomoći u borbi. Takođe širom grada postoje mesta na kojima možete da obavlјate različite poslove kao privatni istražitelј. Ove misije mogu da budu bilo šta od varanja supružnika, nestalih osoba ili pomaganja da se uhvati grupa seksualnih devijanata.

Judgment je odlična igra i sjajna igra za seriju Yakuza. Priča čini odličan posao puštanjem malih komadića priče da bi vas stalno držala u klopci. Od onoga što se čini kao jednostavna istraga ubistva, do istrage serijskog ubice, pretvara se u potpunu zaveru koja se proteže preko celog grada, zajedno sa izdajama, dramom i mnogo emocija. Istrage sa strane, uklјučujući sistem prijatelјa i PI misije su odlične i takođe će vas zadržati da se vraćate da vidite sve priče. Konačno, uprkos tome što se stalno borite u bitkama dok prelazite grad, nikada nismo rekli „uf opet?“ jer svaka borba, ma koliko bila kratka ili duga za nas, bila je eksplozija. Judgement je odlična igra u kojoj će lјubitelјi Yakuza serije uživati, a pridošlice koje nikada nisu igrale Yakuza igru mogu takođe da uživaju.

Judgment was last modified: novembar 22nd, 2019 by ITN Team

The post Judgment appeared first on ITNetwork.

Original Article