Još jedna bomba u borbi za digitalno tržište – Metro Exodus će biti Epic Store ekskluziva!

Iako je februar izuzetno kratak mesec, ovaj u 2019. godini je prenatrpan velikim hitovima kada je svet video-igara u pitanju, a jedan od veoma iščekivanih je svakako i treća igra u Metro serijalu, Metro Exodus, koji nas posle više od pola decenije ponovo vraća u svet ruske post-apokalipse, ovoga puta na površini.

Ostalo je manje od 20 dana do izlaska igre, i večeras je odjeknula prava bomba u “prelaznom roku”, jer je Epic uspeo da jedan od najvećih hitova ove godine u poslednjoj sekundi “otme” od Steama, pa će tako Exodus biti Epic Store ekskluziva!

Ipak, ovo nije trajni “egzodus” Exodusa sa Steama, jer je izdavač Deep Silver objasnio da će se igra ipak vratiti na Steam “i druge prodavnice” nakon isteka godinu dana ekskluzivnosti na Epic prodavnici, odnosno nakon 14. februara 2020. godine, igra će se pojaviti na Steamu.

Takođe, Deep Silver je rešio da ispoštuje sve koji su već prednaručili igru na Steamu, svako ko je to uradio do ovog trenutka će već 15. februara moći da je zaigra na ovoj platformi, neće morati da čeka narednu godinu.

Izgleda da Epic ne štedi para zarađenih od Fornite manije, kako bi privukao brojne velike hitove na svoju platformu, jer smo kako nedavno imali još jednog gigatna, The Division 2, koji dolazi na Epic Store i zaobilazi Steam.

Videćemo da li će se i koliko ova agresivna taktika privlačenja velikih ekskluziva isplatiti Epicu na kraju, ali jedno je sigurno, već sada brojne velike igre ćemo u 2019. godini, hteli ne hteli, igrati preko njihove prodavnice.

Original Article