Još jedan ugovor u oblacima – Microsoft i Ubitus potisali sporazum o izdavanju Xbox igara na Switch konzole

0
38
jos-jedan-ugovor-u-oblacima-–-microsoft-i-ubitus-potisali-sporazum-o-izdavanju-xbox-igara-na-switch-konzole

Juče je Microsoft najavio novi ugovor sa konkurentskim provajderom cloud igara u pokušaju da ubedi regulatore da njegova kupovina Activision Blizzarda neće istisnuti konkurenciju sa tržišta. Sada kompanija najavljuje još jedan ugovor, ovog puta sa poznatijom kompanijom za igre u oblaku.

Današnji ugovor je potpisan sa Ubitusom, dobavljačem cloud igara iz Japana i Tajvana. Iako možda nećete odmah prepoznati ime, Ubitus ima prilično veliko mesto u industriji, jer se udružio sa više izdavača kako bi doveli AAA igre na Nintendo Switch putem cloud streaminga. Igre kao što su Control, Resident Evil 7 i Village, Hitman 3, Marvel’s Guardians of the Galaxy i Assassin’s Creed Odsysey su donete na Switch baš preko Ubitusa i njegove usluge.

Isto kao i dogovori sa Nintendo, Boosteroid i Nvidia, ugovor sa Ubitusom će osigurati da Activision-Blizzard naslovi, uključujući Call of Duty, budu dostupni preko Ubitus platforme. Dogovor će takođe dovesti first-party Xbox igre na uslugu.

Zašto se Microsoft toliko fokusira na usluge igranja u oblaku? U svojim privremenim nalazima, britanski CMA je otkrio da bi Microsoftova kupovina Activision Blizzarda mogla imati veliki uticaj na tržište igara u oblaku i dati Microsoftu ogromnu prednost na ovom tržištu u nastajanju. Imajući to na umu, Microsoft sada otvara svoje igre i usluge za što više održivih konkurentskih usluga u pokušaju da razbije taj argument. Sa sklapanjem ovakvih poslova, regulatorima će biti teže da na sudu iznesu argumente za antikonkurentnu praksu.

Microsoft je takođe nedavno izjavio da ako bilo koji regulator pokuša da blokira dogovor, kompanija je spremna da iznese stvari na sud i da se bori protiv odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More