Jednom moderu je uspelo za rukom da pokrene Bloodborne na PS5 pri 60FPS i 1080p

0
80
jednom-moderu-je-uspelo-za-rukom-da-pokrene-bloodborne-na-ps5-pri-60fps-i-1080p

Jedan moder je uspeo da pokrene Bloodborne na PlayStation 5 u prirodnoj rezoluciji od 1080p pri brzini od 60 FPS-a. Ovaj klasik od From Software-a je od izlaska bio ograničen na PlayStation 4 sa lošim tajmingom frejmova i ograničenjem od 30 FPS-a, što je navelo fanove da godinama veruju da bi remaster mogao biti u planu.

Naravno, trenutno nije najavljen zvanični remaster Bloodborne-a, ali to nije sprečilo zajednicu igre da nagađa o Sony-jevim planovima. Neki moderi su čak uspeli da igru pokrenu sa nestabilnim i bez ograničenja brzine frejmovima, ali jedan nedavni razvoj sve nadmašuje.

Iako postoje procurele informacije i glasine o remasteru Bloodborne-a, zajednica trenutno nema pristup takvim zvaničnim projektima, pa moderi poput Lance McDonald-a vode nezvanični put preko modifikacija. Najnoviji gameplay video Lance McDonald-a za Bloodborne je zaista impresivan, jer je uspeo da igru pokrene glatko na PlayStation 5 u rezoluciji od 1080p i sa 60 FPS-a. Posebno je značajno da se ovde ne koristi dodatno skaliranje, što znači da igra radi u prirodnoj rezoluciji od 1080p i sa savršenim ograničenjem od 60 FPS-a.

Lance McDonald je poznati moder za PlayStation, koji je u prošlosti radio na rastavljanju legendarne PT demo verzije i njenih mnogobrojnih funkcija. Takođe je uradio dosta posla u istraživanju koda Bloodborne-a, što je dovelo do boljeg razumevanja onoga što se dešava ispod površine igre. McDonald nije pružio mnogo informacija o tome kako je uspeo da Bloodborne pokrene na PS5 sa takvim performansama, ali njegova borba sa Father Gascoigne-om je impresivna.

Iako postoje neki dokazi da Bloodborne dolazi na PC, ne čini se da su ni Sony ni From Software trenutno previše zainteresovani za tu mogućnost. To je dovelo do situacije u kojoj svako novo pominjanje Bloodborne-a budi podjednaku sumnju i nadu. Ipak, vredno je istaći da Sony nastavlja da lansira starije PlayStation ekskluzive na PC, pa nije potpuno nemoguće da će Bloodborne takođe biti prenet na PC u nekom trenutku u budućnosti.

Zapravo, neki veruju da je Sonyjeva najava Ratchet & Clank: Rift Apart za PC otvorila put i za Bloodborne na PC-u, mada treba napomenuti da nema ničega što zvanično ukazuje na to. Sve što zajednica Bloodborne-a ima kao osnovu je presedan u kojem Sony izbacuje svoje igre na PC nekoliko godina nakon njihovog izlaska na PS platformi, i ništa više.

Fanovima ove igre ostaje da čekaju i da vide da li će ona doživeti i PC izdanje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More