Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

0
102
jeanneau-db-37-–-novo-iskustvo-dnevnog-krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može da služi kao brod za dnevne plovidbe, brod za žurke, kao i kruzer. On budi osećaje uzbuđenja, ushićenosti i strasti. Korito modela DB 37 odaje utisak pokreta, čak i kada brod miruje, a taj agresivan stil daje brodu upečatljiv izgled, koji izaziva osećaj avanture i slobode.

Na prvi pogled, ovo je veliki i prostran brod. DB 37 maksimalno koristi dizajn, koji iskorišćava punu širinu korita koja iznosi 3,57m. Dve bočne terase, koje se otvaraju električnim putem proširuju boravišni prostor na brodu i za tren oka pretvaraju model DB 37 u pravi brod za žurke. Zajedno sa velikom krmenom platformom, one čine savršene prostore za pristup vodi, naročito zato što se nalaze na istom nivou kao i platforma, što je veliki plus jer dobijate ogroman prostor na otvorenom, koji je potpuno povezan sa morem.

U centralnom kokpitu nalaze se dve klupe na koje može da sedne do osam osoba oko velikog, poprečno postavljenog stola. Ovo je odlično mesto za druženja i koktel žurke. Tu se nalazi i ringla, gril i sudopera, ispod koje se nalazi frižider gde možete fino da ohladite šampanjac. Kada krenete ka pramcu, nailazite na centralno postavljenu upravljačku konzolu, koja omogućava čist pogled i dobru vidljivost, bilo da stojite, ili sedite na tri udobna pojedinačna sedišta. Tu imate vetrobransko staklo integrisano u stubove broda kao i veliki tvrdi krov sa otvorom za dodatnu ventilaciju koji je savršeno koristan dok je brod usidren ili vezan u marini.

Čitav prostor kokpita može potpuno da se zatvori platnom, čime se produžava sezona krstarenja i koristi svaki kvadratni centimetar kokpita. DB 37 ima dve uvučene bočne palube, koje omogućavaju nesmetano, bezbedno kretanje po brodu, što je odlično ako imate decu ili onog jednog prijatelja, koji voli da pretera s koktelima. Bočnim palubama možete lako da pristupite sa upravljačke konzole, što je vrlo zgodno kada želite da idete do prednjeg kokpita.

Činjenica je da je Jeanneau sa ovim brodom izvukao belog zeca iz šešira. On tačno demonstrira koliko su dizajneri bili pametni. Kako se spuštate stepenicama ispod palube, nailazite na pult sa leve strane, tu se nalazi frižider, aparat za kafu i sve šolje, čaše, tanjiri i ostali pribor koji vam je potreban za jelo. Ravno napred nalazi se vlasnička kabina sa velikim bračnim krevetom i pregršt skladišnog prostora. Kao i kod svih modernih brodova, tu imate nekoliko USB portova i zgodnih mesta gde možete da odložite telefone i druge stvari.

U malom hodniku sa desne strane nalazi se kupatilo sa odvojenom tuš kabinom, što nije loše za brod dužine 11 m, a kada se spustite niz još dva mala stepe- nika dolazite do gostinske kabine u kojoj se nalaze dva odvojena kreveta, koja se mogu spojiti u jedan bračni. To je odlična kabina za decu, ali odrasle osobe moraju malo da se sagnu kako bi im bilo udobno. Kako je ovo brod za dnevne plovidbe i pošto želite da se vaši gosti i porodica osećaju maksimalno komforno, kabine služe prevashodno za spavanje.

I da zaključimo, unutrašnjost broda Jeanneau DB/37 već na prvi pogled ispunjava sva obećanja linije DB Yachts, sa uglađenim detaljima, kvalitetnim materijalima, pažljivo osmišljenim elementima i toplom atmosferom, uz pregršt prirodnog svetla, koje dolazi kroz velike prozore u koritu.

Veran krilatici DB Yachts linije koja glasi „Više nego što ste očekivali“, model DB 37 zavešće sve ljubitelje krstarenja svojim privatnim boravišnim prostorima i uglađenim enterijerom, koji je jedinstven među brodovima za dnevne plovidbe. Topao i siguran, DB 37 je dizajniran da vam pruži maksimalan užitak na vodi i obezbedi nezaboravne trenutke. Pravi brod za žurke sa optimalnim rasporedom enterijera, on takođe nudi mogućnost produženog boravka, a sve to uz obilje stila i elegancije.

Jeanneau DB 37 specifikacije:

Dužina

11,83m

Širina

3,57m

Težina (kg)

/

Maks. snaga

motora (Ks)

2 x D4-320

Kapacitet goriva (l)

/

Broj osoba

10

Broj ležaja

4

Read More