Izvučene grupe za eFootball turnir na svetskom IeSF šampionatu u Jašiju

0
78
izvucene-grupe-za-efootball-turnir-na-svetskom-iesf-sampionatu-u-jasiju

Samo tri dana nas deli od 15. internacionalnog IeSF šampionata, gde će se najbolji esportisti sveta boriti za novčanu nagradu od 500.000 dolara i titulu svetskog šampiona.

Posle grupa za CS:GO, IeSF je zvanično izvukao i grupe za eFootball. Čak 96 eFootball reprezentacija sveta je podeljeno u 16 grupa od po 6. Predstavnik Srbije, Marko ”Roksa” Roksić će se takmičiti u grupi M, zajedno sa reprezentacijama Džibutija, Haitija, Sirije, Saudijske Arabije i Mađarske.

iesf2023-efootball-grupe1
Printscreen: IeSF

Pored Srbije, na eFootball turniru na svetskom prvenstvu će se takmičiti i mnoge druge zemlje iz regiona: Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Rumunija, Bugarska, Makedonija i Albanija.

Evo kako je IeSF raspodelio ukupan nagradni fond od pola miliona dolara:

iesf2023-prize-pool-esports
Foto: IeSF

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji IeSF-a će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra. Main event turnira će se odigrati u jednoj od najznamenitijih građevina Jašija i cele Rumunije – Palati kulture.

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More