Izrada Playstation 5 igara će koštati preko 200 miliona dolara, predviđa bivši čelnik kompanije Sony

0
260

Izrada video igara, pogotovu onih koje pripadaju AAA tropi, postala je veoma zahtevan biznis. Napredak tehnologija i povećan apetit igrača za bombastičnijim avanturama doveo je do stalnog porasta troškova izrade takozvanih blokbaster igara.

Veliki izdavači ulažu najviše novca, pogotovu Sony, koji gotovo svaku svoju ekskluzivu posmatra kao visokobudžetsku i doista kvalitet drži na visokom nivou. Troškovi za izradu igara rastu sa porastom apetita i moguće je da će budžet za kreiranje PS5 igara dostići sumu od čak 200 miliona dolara.

Tako barem misli bivši čelnik u kompaniji Sony, Šon Lejden. On je u nedavnom intervjuu izjavio kako se budžeti za izradu video igara dupliraju sa svakom novom generacijom konzola, i da je u pitanju PS5 vrlo verovatno da će se preći suma od 200 miliona dolara.
On navodi da je ovo problem pošto se forsira stagnacija sa fokusom na izdavanje nastavaka za video igre koje su dobro prošle i takozvano “igranje na sigurno”.

Ovaj tip igara se već viđa u industriji, kao što je Call of Duty sa svojim godišnjim nastavcima, a i sam Sony kao da se polako približava toj praksi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Izrada Playstation 5 igara će koštati preko 200 miliona dolara, predviđa bivši čelnik kompanije Sony appeared first on PLAY!.

Original Article