Iznenadni prekid rada Google Cloud-a

0
259

Sajtovi i usluge kao što su Spotify, Discord, Snapchat i Etsy i mnoge druge veb stranice, oporavljaju se nakon prestanka rada na nešto manje od sat vremena.

PCPress.rs Image

Izgleda da je krivac za prekide bio Google Cloud, stranica sa statusom usluge, koja i dalje pokazuje da problem sa umrežavanjem trenutno uzrokuje probleme koji dovode do greške “404” koja se pojavila na pogođenim veb stranicama.

Google Cloud je ažurirao stranicu sa statusom da je „problem sa umrežavanjem u oblaku delimično rešen“, i da se većina usluga „vraća u život“, iako se kod nekih od njih i dalje javlja nekoliko grešaka ili dugo vremena učitavanja.

Google-ova statusna stranica napominje da trenutno ne postoji procenjeno vreme kada će problem biti u potpunosti rešen.

Pogled na DownDetector pokazuje veliki uticaj problema, pri čemu svi, od Pokemon Go-a do Home Depot-a, imaju probleme.

PCPress.rs Image

DownDetector je pokazao da su mnoge usluge u isto vreme imale probleme, što ukazuje na probleme sa zajedničkim provajderom, a ne na nešto poput prekida ISP-a ili pojedinačnih veb stranica koje slučajno imaju probleme u isto vreme.

Oslanjanje usluga na druge provajdere može pomoći aplikacijama da ponude sadržaj u velikom obimu, ali ako postoji problem, onda sve usluge mogu da se sruše odjednom.

Izvor: The Verge

The post Iznenadni prekid rada Google Cloud-a first appeared on PC Press.Original Article