Izgleda da Star Wars Jedi: Survivor ima probleme sa optimizacijom na PC-u

0
50
izgleda-da-star-wars-jedi:-survivor-ima-probleme-sa-optimizacijom-na-pc-u

Electronic Arts je skinuo embargo na recenzije za Star Wars Jedi: Survivor i po izgledu, igra postaje popularna na PC, ali ne samo zbog pozitivnih reakcija na novitete i priču. Prema izveštajima, igra trenutno ima velike probleme sa optimizacijom procesora i VRAM-a na računaru.

GameStar je podelio snimak gejmpleja (na kraju teksta) iz PC verzije Star Wars Jedi: Survivor. Za svoju recenziju, GameStar je koristio AMD Ryzen 9 5900X sa 32 GB RAM-a i NVIDIA GeForce RTX 4090. Čak i pri 1440p, Rizen 9 5900X nije u stanju da održi čak 50 fps.

Na video snimku jasno možemo videti da se NVIDIA RTX 4090 nedovoljno koristi. Uglavnom, NVIDIA grafička kartica se koristi oko 35-60%.

Ovo su sistemski zahtevi za Star Wars Jedi: Survivor

GameStar je uključio MSI Afterburner overlay u video. Kao što vidimo, review verzija za PC uglavnom koristi 4 CPU threadova tako da ne znamo šta je uzrok ovog “uskog grla” kod procesora. Kako izgleda, igra se ne oslanja na jedno jezgro CPU-a kao što su to učinili Gotham Knights ili The Callisto Protocol.

Još jedan portal, PCMRace takođe izveštava da igra ima ogromne VRAM zahteve. NVIDIA RTX 3080Ti ne može da pokrene igru u 4K, uglavnom zbog ograničenja VRAM-a. Da, ovo je još jedna PC igra gladna VRAM-a.

Zapravo, možemo videti u video snimku GameStar-a kako igra koristi čak 18 GB VRAM-a pri 1440p (!).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More