Izgleda da ipak nećemo gledati Final Fantasy 14 seriju

0
69
izgleda-da-ipak-necemo-gledati-final-fantasy-14-seriju

Live-action projekat TV serije “Final Fantasy 14” je prvi put najavljen u junu 2019. godine kao zajednički poduhvat između Square Enix-a, Sony Pictures Television-a i Hivemind Entertainment-a. Serija je planirala da adaptira MMORPG “Final Fantasy XIV”, fokusirajući se na novu priču smeštenu u svetu igre, Eorzeu, istražujući teme sukoba magije i tehnologije. Jake Thornton i Ben Lustig trebali su biti izvršni producenti, a među producentima su bili i Sean Daniel iz franšize “The Mummy”, Jason F. Brown iz “The Expanse” i Dinesh Shamdasani iz Sony-evog filma “Bloodshot”.

Studio Hivermind je produkcijska kuća koja stoji iza Netflix-ovog ostvarenja The Witcher, dok je takođe zaslužan i za Amazonov naslov – The Expanse. Ali izgleda da ipak Hivermind neće imati priliku da predstavi ovu priči i da vidimo kako ova kolaboracija zamišlja sukob između magije i tehnologije jer je serija odložena.

Kevin Satron koji je bio deo ovog projekta je rekao više o tome na svom profilu na društvenoj mreži X/Twitter:

Hello Dinesh shamdasani, I have question I wanted to ask. What happened with the FFXIV live action project? Any updates?

— Kevin_Satron (@KSatron) January 23, 2024

Do you think an animation project would be a safer bet for the size and scale the pilot would require?

— StardustFae (@Stardust_Fae) January 24, 2024

Harder tbh and the rights are back in Japan unfortunately.

— Dinesh Shamdasani (@dinesh_s) January 24, 2024

Teško da ćemo gledati ovu seriju, jer su se prava ipak “vratila nazad za Japan”. Međutim, to ne mora ništa da znači – možda ovaj projekat u nekoj skorijoj budućnosti i dobije zeleno svetlo i zaživi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More