Italija upozorava na veliki hakerski napad

0
65
italija-upozorava-na-veliki-hakerski-napad

Top50 Glas publike


PCPress.rs Image

Hiljade računarskih servera širom sveta našlo se na meti hakerskog napada ransomvare-a, saopštila je italijanska Nacionalna agencija za sajber bezbednost (ACN). Agencija upozorava organizacije da preduzmu mere i zaštite svoje sisteme.

PCPress.rs Image

Hakerski napad velikih razmera

Hakerski napad je imao za cilj da iskoristi ranjivost softvera, rekao je generalni direktor ACN-a Roberto Baldoni. Takođe, on je dodao da je bio napad velikih razmera.

Italijanska novinska agencija ANSA, navodi da su serveri kompromitovani i u drugim evropskim zemljama kao što su Francuska i Finska, kao i u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

Desetine italijanskih organizacija su verovatno pogođene, a mnogo više njih je upozoreno da preduzmu mere kako bi izbegli zaključavanje svojih sistema.

Korisnici Telekoma u Italiji prijavili su probleme sa internetom. Međutim, veruje se da ova dva problema nisu povezana. Američki zvaničnici za sajber bezbednost naveli su da procenjuju uticaj prijavljenih incidenata.

„CISA radi sa našim partnerima iz javnog i privatnog sektora na proceni uticaja ovih prijavljenih incidenata. Agencija pruža pomoć tamo gde je to potrebno“.

Izvor: Reuters

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.