Isporučeno preko 10 miliona Huawei P9 i P9 Plus telefona

Huawei je jedan od najbrže rastućih vendora na tržištu i ovo je činjenica koju ni sama kompanija ne želi da javnost zaboravi. Huawei je danas objavio da je isporuka P9 i P9 Plus telefona na globalnom nivou prešla brojku od 10 miliona. Sugeriše se da je ovo veliko dostignuće za kinesku kompaniju kako iz perspektive proizvoda, tako i iz perspektive brenda.

Kompanija ističe da je više od 10 miliona P9 i P9 Plus telefona isporučeno uprkos nešto nestabilnijem globalnom smartfon tržištu tokom 2016. godine. Ovo znači i da su se isplatile kompanije investicije u internacionalna tržišta.

Huawei je prvi put najavio P9 i P9 Plus u aprilu ove godine. Ovo su prvi telefoni kineske kompanije, kreirani u saradnji sa nemačkim kamera brtendom – kompanijom Leica. Telefoni uključuju Leica dual-lens kamere, što zajedno sa premijum specifikacijama čini ove telefone veoma privlačnim.

Huawei je tokom trećeg tromesečja 2016. godine isporučio ukupno 33,58 miliona telefona, što je povećanje od 23% u odnosu na prethodnu godinu. Uređaji iz srednjeg do gornjeg segmenta su činili 44 procenta ukupne isporuke u prethodnom tromesečju, a Huawei očekuje dobre rezultate i u tromesečjima koja dolaze.

Izvor: Ubergizmo

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/isporuceno_preko_10_miliona_huawei_p9_i_p9_plus_telefona-69028