Ismejan metaverse događaj kineskog giganta Baidu

0
192

CGTN je u ponedeljak, 27. decembra 2021. godine, prisustvovao virtuelnom iventu o veštačkoj inteligenciji, koji je organizovao kineski gigant Baidu u sopstvenom metaversu. Nažalost, iskustva su razočaravajuća.

PCPress.rs Image

Problemi sa strimovanjem

Portal piše da su novinari morali da događaj isprate do kraja putem klasičnog strima, jer su uslovi za virutelni prijem bili izuzetno loši. Robin Li, CEO kompanije Baidu, obratio se iz “Ksiranga”, Baiduovog virtuelnog mesta realizovanog u novembru. Ocenio je kinesko tle kao veoma plodno za razvoj veštačke inteligencije. Teme vezane za domete veštačke inteligencije nizale su se jedna za drugom, od samovozećih automobila, do neuralnih mreža otvorenog koda.

Međutim, iskustvo VR strimovanja je za neke trajalo svega nekoliko minuta i veza sa metaversom se prekidala. Ocena CGTN portala je da je Kisarang daleko od demo verzije koju treba predstavljati javnosti. Prekidi veze događali su se toliko često, da je koncept događaja izgubio smisao. Jedna od zajedljivih primedbi na događaj je bila da je kvalitet virtuelnih objekata na nivou 2000-tih.
Čini se da je potrebno napraviti još puno koraka da bi virtuelni događaji funkcionisali na zadovoljavajući način. Treba napomenuti da je kompanija nedavno poručila da će za gotov metaverse proizvod trebati oko 6 godina.

Izvor: cgtn

The post Ismejan metaverse događaj kineskog giganta Baidu first appeared on PC Press.Original Article