iPhoneovi su najpopularniji 5G telefoni u Americi

0
125

Kada je Apple lansirao iPhone 12 telefone koji dolaze s 5G povezivošću, mnogi analitičari su smatrali da je zakasnio, jer su 5G uređaji drugih proizvođača poput Samsunga već počeli osvajati tržište nekoliko mjeseci ranije

Međutim, kao što ukazuju podaci Ookle i M Sciencea objavljeni u PCMagu, iPhone 12 je postao najpopularniji 5G telefon na tržištu SAD-a, a također je zanimljivo da se najbolje prodaje najskuplji model, iPhone 12 Max.

Iz njega slijedi iPhone 12, dok je na trećem mjestu iPhone 12 Pro. Tek iza ta tri modela iPhonea dolaze dva Samsungova uređaja, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra.

Analitičari navode da je osim domoljublja Amerikanaca, popularnost Applevih 5G telefona rezultat i činjenice što podržavaju najviše frekventnih pojaseva. Modeli u SAD-u podržavaju milimetarski val, višu frekvencijsku inačicu 5G-a, što omogućuje iPhoneu 12 postizanje brzina do 4 Gbps čak i u gusto naseljenim područjima. Pored toga iPhone 12 modeli nude i Smart Data mod koji produžuje trajanje baterije tijekom pristupa 5G mreži balansiranjem između korištenja podataka, brzine i potrošnje energije u realnom vremenu.

Original Article